szerelem párkapcsolat szakítás elnyomás Tolvaj Vica
Egy mindent elsöprő szerelemnek indult a kapcsolatunk, ennek ellenére már évek óta nem beszélünk, és nem is kívánok kapcsolatot létesíteni Petivel.Peti, a zenész, a művészlélek, a hős romantikus, aki az életét adta volna értem, és mindezt egy dalban is megírta.

Emlékszem, mikor kapcsolatunk hajnalán egyedül a Deák térre költöztem, abba a kedves kis garzonba, ahol végül csak néhány hónapot töltöttem. A beköltözésem estéjén Peti könnyes szemmel állt a teraszon, hogy miért nem együtt költöztünk ide - igaz, hogy csak két hete járunk, de a világ semmit nem ér nélkülem, sötétek a percek, amiket nem velem tölt.

A szívem repesett az örömtől, hiszen ilyen szép szavakat nem is tudom, hogy hallottam-e előtte valaha. Egy dolgot nem vettem számításba: egy testvérek nélkül felnőtt művészlélekkel álltam szemben. Kiváló nevelést kapott, de a "nem"-et nem ismerte.

Néhány hónapnyi udvarlás után beadtam a derekam, feladtam a húsz négyzetméteremet a belváros közepén, és kiköltöztem vele a Svábhegy árnyékába. Minden az elképzelések szerint ment, szép lakás, szép zöld környezet. De mindig van egy DE - na jó, nem mindig, de ebben az esetben volt. Hiszen lakva ismerszik meg az ember, és ez esetünkben is így volt. Az első néhány hétben ment az örömködés, és megmaradtak a kedves szavak, hiszen megkapta, amit akart - együtt lakunk, ott vagyok vele minden percben.

Viszont én idővel társaságra vágytam: nem csak az övére, és nem csak az ő barátaira. De mivel ő nem vágyott az én barátaimra, így nem találkoztunk velük, és később abból is balhé volt, ha én találkozni kívántam a barátnőimmel. Lehet, hogy klasszikus sztori, de nekem ez akkor még ismeretlen volt, és nem tudtam vele mit kezdeni. Barátok vagy szerelem?! Próbáltam lavírozni a kettő között, hiszen annyira azért makacs vagyok én is, hogy nehezen engedek abból, ami nekem jó. De az ötezredik veszekedés után mégis engedtem. Inkább lemondtam a találkozókat, mintsem, hogy újabb vérre menő harc várjon otthon.

Forrás: Shutterstock

Peti elég nagy hangú pasas, így sosem esett nehezére túlüvölteni engem - minek hatására nem egy este sírtam álomba magam... Komoly érzelmi hullámvasút egy ilyen emberrel élni: te vagy a mindene, de ha egy kicsit is több időt töltesz az illemhelyiségben, máris a harmadik világháború kitörése fenyeget.

A pohár akkor telt be, amikor rám förmedt, mert reagálni kívántam az édesanyám hívására. Na itt elgurult a gyógyszerem. Sok elnyomást elviseltem, de hogy az anyukám hívását ne vehessem fel, az túlment minden határon... Elképzelései szerint a szerelmünk abban teljesedik ki, hogy tényleg csak az övé vagyok. Nem barátkozok: kukázom a régi barátokat, és nem szerzek újakat, és az a tuti, ha a családtól is megszabadulok!

Ebből a kapcsolatból egy életre (és remélem, a következőre is) megtanultam, hogy mit NEM engedek! Kellenek a kompromisszumok, de még inkább a konszenzusok, viszont, ha mindez elnyomássá alakul, akkor fusssss! Jó messzire! Én is ezt tettem! Elfutottam még időben, ha tovább várok, akkor mostanra már csak a saját magam árnyéka lennék - ezt pedig nem tehettem!

Amikor a "menjek vagy maradjak" agyalás közepette felvázoltam a bátyámnak a helyzetet, ő csak annyit mondott: "Hugi, szerezz egy férfit, gyereket majd szülsz magadnak!" Ezzel az erővel léptem ki és tovább, hátrahagyva a gyomorgörcsöket, melyeket az elnyomás szele eredményezett. Hiszen tényleg egy makacs felnőtt testébe bújt gyerekkel álltam szemben, aki nem szeretett, hanem birtokolt.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.