párkapcsolat összeköltözés Zavada Janka bátorság beleszólás gyávaság
Márciusban lesz 5 éve, hogy együtt élek a párommal. Három hónap után döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk. Kemények leszünk, nem várunk. Összeköltözünk. Ezzel elindítottunk egy olyan rosszindulat lavinát, amit a mai napig nehezen értek.

Ismerősök, barátok - olyan emberek, akiket imádtunk - tettek megjegyzéseket ránk. Nem ismerjük egymást, ez még nem is nevezhető kapcsolatnak. Mi van, ha kiderül, hogy nem passzolunk össze?

Pont ez volt a lényeg, drágáim. Hogy kiderüljön, működik-e a dolog, vagy sem. Persze repkedhetsz a rózsaszín ködben éveken keresztül. Álmodozhatsz a közös jövőről, szép házról és a közös gyerekekről. Egyszerűbb és kevésbé veszélyes, mint a tettek mezejére lépni. Ám jobban fog fájni, ha évek múltán derül csak ki, hogy bizony képtelenek vagytok együtt élni.

Mert amíg külön éltek, el lehet futni a problémák elől. Összevesztek, hazamész. Na, de mi van akkor, ha nincs hova menni? Mert otthon vagy. Vele. Akkor bizony meg kell beszélni a dolgokat. Nincs menekvés, nincs kifogás! Oké, bezárkózhatsz a fürdőbe, de akkor is hallani fogod, hogy miket mond neked az ajtó másik oldaláról.

Tök jól hangzik, hogy együtt töltitek a hétvégéket. Akkor minden szép és jó. Elmentek ide-oda, randizgattok. Abban a helyzetben mindenki kicsit jobban igyekszik, és kicsit jobbnak akarja mutatni magát. Nem káromkodsz, nem kapsz idegbajt a dugóban, nem gyújtasz rá előtte, mert mi van, ha... Ha nem fog tetszeni neki, és bedől az egész kapcsolat.

De tudjátok, mit? Szerintem ez egy baromság. Megjátszani magatokat, hogy egy olyan összkép alakuljon ki rólatok, ami nem is létezik. Aztán eltelik 5 év, mire összebútoroztok, és hirtelen kipukkad a lufi. Összetörik az addig vigyázva építgetett hazugságvár.

Forrás: Shutterstock

Annyira hozzászoktatok, hogy már magatok is elhittétek, hogy igaz. És elképedve, csodálkozva, értetlenül álltok, amikor tönkremegy a fene nagy idilli kapcsolat. Mert nem tudod elviselni, hogy folyamatosan böfög, és idióta vicceket mesél. Hogy széthagyja a gatyáját a lakásban. Ő pedig megőrül attól, hogy nem szeded ki a hajadat a lefolyóból, és szanaszét hevernek a smink cuccaid. Akkor jöttök rá, hogy nincs egy sorozat sem, amit mindketten szívesen néznétek, és még csak véletlenül sem egyezik a zenei ízlésetek. A jövőről alkotott képetek pedig oly messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Szóval, ki is az, aki felelőtlen és meggondolatlan? A mai napig a fülembe cseng, amikor azt mondták nekünk, hogy bolondok vagyunk. "Ez csak egy fellángolás, és majd beszéljünk erről fél év múlva, amikor már tuti biztos, hogy nem is lesztek együtt! Ezzel teszitek tönkre az egész jövőtöket."

Azért néha mosolyt csal az arcomra, mikor látom, hogy az akkor nagyon bölcs ismerőseink havonta cserélgetik a Nagy Őt. Mi meg, a két kis "idióta", még mindig együtt vagyunk.

Nehéz volt? Sokszor. Megérte? Mindenképp! Semmit nem tennék másként, mert így legalább nyugodt szívvel mondhatom, hogy igenis a párommal akarom leélni az életemet.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.