szerelem balek Molnár Csanád férj feleség tűrés félrelépés házasság
Amikor Tamás félrehívott a munkahelyemen, hogy beszélni akar velem, még nem tudtam, hogy miről lesz szó. Kíváncsian vártam a munkaidő végét, hogy fény derüljön a titokra.

Egy ideje láttam, hogy valami bánthatja, mert a korábbi énje mintha eltűnt volna, a régebbi derűje megkopni látszott. Eljött a pillanat, amikor végre kimentünk a gyárból, és a legelső kocsma felé vettük az irányt. Rendeltem két sört, hogy kicsit oldódjon a feszültség, aztán nekikezdett a történetének.
Arról panaszkodott, hogy a felesége, aki az első és egyetlen nő volt az életében, szeretőt tart. Pedig úgy tűnt, boldog családi életet élnek - van két szép gyerekük is, 6 és 8 évesek -, de ez csak a látszat.

Két éve tart már a dolog, és Tamás idegei teljesen felőrlődtek emiatt. Elválni nem akar, nem mer, mert fél, hogy akkor a gyerekeit csak minden második vasárnap láthatja majd. Ami szerinte nagyon kevés ahhoz, hogy megadhassa mindazt nekik, amit szeretne. Mindig a gyerekei voltak a legfontosabbak az életében, ezért szorulhatott Gabi is háttérbe. Soha nem nehezményezte ugyan, de valami biztos hiányzott neki, ha félrelépett, sőt, állandó külső kapcsolattal pótolta.

Gabinak eszébe sem jut a válás mint lehetőség, neki tökre kényelmes az egész úgy, ahogy van. Eltűnik hetente egyszer-kétszer, amikor találkozik a pasijával, aztán hazamegy, és teszi a dolgát, mintha mi sem történt volna.

Mikor Tamás kiakadt ezen, azzal az ötlettel állt elő, hogy csajozzon be, éljenek nyílt házasságban. Hiszen az olyan modern és divatos. De Tamásnak ez nem megy, mert szereti a feleségét. Azt mondja, a történtek ellenére havi egy-két alkalommal azért testi kapcsolat is van közöttük, mert ő annak ellenére is őrülten kívánja a párját, hogy más férfival is együtt van.

Gabi persze ki van virágozva, nagyon vidám és boldog. Főleg, hogy Tamás a mai napig szereti, és képes megbocsátani minden egyes alkalommal, amikor hazatér. Még mindig bízik, reménykedik abban, hogy véget ér az a kapcsolat, hogy a feleségének megjön az esze, és nem máshol akarja jól érezni magát.

Forrás: Shutterstock

Nem tudja, mitévő legyen, nem látja, hogy ebből a szerelmi háromszögből ki lehet-e kerülni úgy, hogy a gyerekek ne sérüljenek lelkileg. Ők még nem tudnak semmit kettejük konfliktusáról, az anyjuk azt mondja nekik, hogy tornára jár... Tamás sem avatta be őket, hiszen még kicsik ehhez.

Tőlem kért tanácsot, hogy szerintem mi a helyes. Én pedig úgy megdöbbentem a sztoritól, hogy még a sörömbe is elfelejtettem belekortyolni... Nem is tudtam neki nagy okosságokat mondani, annyira kiakadtam Gabi viselkedésén. Nem az kavart fel, hogy beleszeretett valaki másba - nem ő az első, és nem is az utolsó, akivel megtörténik -, hanem hogy a történtek ellenére képes úgy viselkedni otthon, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Én Tamás helyében talán kicsit sarokba szorítanám: ne érezze azt, hogy a tetteinek nem lehet semmi következménye. Hogy bármikor hazamehet úgy, mintha mi sem történt volna.

Az is elképzelhető, hogy jót tenne a kapcsolatuknak, ha Tamás a sarkára állna és beadná a válókeresetet. Persze kétesélyes lenne a dolog: vagy észhez tér Gabi, mert rájön, hogy mit veszíthet, vagy még inkább megerősödik benne, hogy otthon már nincs keresnivalója. Ezért inkább nem mertem ezt tanácsolni. Csak hagytam, hogy kiöntse a szívét, és közben arra gondoltam, mennyire nem látunk bele mások - sokszor tökéletesnek hitt - életébe...

A megcsalás 9 fajtája - Melyiket nem bocsátanád meg?http://she.life.hu/herself/20191024-a-megcsalas-9-fajtaja-te-melyiket-nem-bocsatanad-meg-barok-eszter.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.