mozgalom Szegő Lindi tökéletes feleség megfelelés
Tudod, mi az a tradwife? Ezzel a kifejezéssel a közelmúltban találkoztam, és fel is kaptam rá a fejem. A jelentése: hagyományos feleség.

Nekem a férj iránti feltétlen odaadás jut eszembe erről, a háztartási munkák kizárólagos elvégzése, nett külső... Egy nő, akinek mindene a család és a háztartás. A tradwife-okat itthon háztartásbelinek szokták nevezni. Elgondolkodtam, hogy miért van - vagy nincs - létjogosultsága ennek a jelenségnek a 21. században. Volt miből kiindulnom, hiszen egy ideig így éltem, ezért megtapasztaltam a dolog előnyét és árnyoldalát is...

Lássuk a pozitívumokat!

  • Ha a családnak szentelem az életem, a gyerekeim nem lógatják az orrukat délután ötig a napköziben, hanem hazajönnek, és meleg házi étel várja őket az asztalon. A nap további részében pedig segíthetem őket a tanulásban.
  • Ha otthon vagyok, akkor nincs reggeli diliház, stressz, mert mindenki nyugodtan elkészülhet a segítségemmel. Jut elegendő idő a háztartásra, tisztán tudom tartani a lakást. A férjemnek is megnyugtató, hogy egy csomó terhet leveszek a válláról. Nincs más feladata, mint tenni a dolgát, minden egyébbel én birkózom meg. Mert van rá idő. Arra is, hogy mikor hazaér a munkából, ne egy nyúzott nő várja, hanem egy csinos feleség gőzölgő levessel.

Ez csak néhány szempont, ami alapján annak idején a férjemmel eldöntöttük, hogy így lesz az életünk működőképes. Eszembe sem jutott, hogy egyszer a gyerekeim kirepülnek, és saját életük lesz. Arra sem gondoltam, hogy megöregszem, és ki kell majd találnom vénségemre, miből fogok megélni. Az pedig álmomban sem jutott eszembe, hogy a férjem fogja magát, majd az együtt töltött évek után gondol egyet, és másfelé veszi az irányt... Minderre gondolni kellett volna. De csak az élettől kapott óriási pofon világított rá arra, hogy mennyire kockázatos lehet egy ilyen egyezség.

Forrás: Shutterstock

A negatívumok

  • Nincs önálló kereseted, tehát kiszolgáltatottá válsz az anyagiak terén a férjednek. Vannak férfiak, akik a házimunkát nem értékelik (legalábbis mifelénk), nem veszik igazán munkának. Pedig ha kiszámolnák, hogy mibe kerülne a főzés-mosás-takarítás-gyereknevelés-korrepetálás, igencsak elcsodálkoznának rajta, milyen mélyre kell nyúlni a bukszájukba. De egy nő mindezt szerelemből, család iránti elkötelezettségből teszi. Sajnos, ha anyagilag függsz, bizony könnyen el lehet jutni ahhoz a megközelítéshez, hogy légy hálás, amiért eltart a férjed...
  • Az évek hipp-hopp eltelnek, és hiába mész a nyugdíjintézethez azzal, hogy te milyen klassz vadast tudsz főzni, nem fogsz rá nyugdíjat kapni. A mai világban kell az önállóság, és szerintem a nőknek is fontos az öngondoskodás. Sosem tudod, mi történik, ami miatt magadra maradsz, és az addigi biztonság odavész.

Mi a helyes választás?

Tiszteletben tartom azon nők döntését, akik ebben az évezredben még mernek ekkorát kockáztatni, és vállalják a tradwife szerepet. De a magam részéről azt gondolom - különösen a fent leírt tapasztalatok után -, hogy az önmagunk iránti felelősségről sem szabad elfelejtkezni.

Ha szeretnéd a tradwife életformát választani, tisztában kell lenned azzal, hogy az élet kiszámíthatatlan. Éppen ezért azt javaslom, legalább képezd magad! Ne dőlj hátra abban a tudatban, hogy ez örökké így fog működni! Légy résen, hogy ha változnak a körülmények, ne állj ott tehetetlenül, hanem képes legyél ellátni magad. Fel kell számolni a szűklátókörűséget, és meg kell találni az arany középutat, hogy senki ne sérüljön...

Miért ciki háztartásbelinek lenni?http://she.life.hu/herself/20171102-haztartasbeli-no-eloitelet-baranyai-kata.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.