párkapcsolat Ferencz Gabriella szakítás versengés ex
- Szerintem Zolinak hamarosan új barátnője lesz, gyorsabban, mint nekem pasim - mondta Flóra szomorúan maga elé meredve.

Kapcsolatuk röpke egy hónapig tartott, és nem a lángoló szerelmen alapult - de úgy tűnt, a lánynak mégsem tetszene, ha a volt pasija hamar elfelejtené és helyettesítené. Azt hittem, most majd az következik, hogy rádöbbent: mégis belezúgott, és sajnálja, hogy vége, de teljesen másról volt szó. Versenyről, melyet ugyan senki nem hirdetett meg, ő mégis győzni szeretne benne!

Manapság nagyon nem mindegy, hogy szakítás után kinek lesz hamarabb párja. Mert akinek később, az azt fejezi ki, hogy neki többet jelentett a volt társa, mint fordítva. Vagy legalábbis sokan így gondolják. Én már azt sem értem, hogy mi a baj azzal, ha az egyik fél jobban szereti a másikat - hiszen senki nem mondta, hogy egy kapcsolatban mindig ugyanúgy szeretik egymást a felek.

Ráadásul, ha valakinek új partnere lesz, az nem azt jelenti, hogy rögtön mély érzelmekről is szó van. Simán jelentheti azt is, hogy így próbálja elfelejteni az exét. Az is lehet, hogy az új partner pont arra fogja rádöbbenteni, hogy mekkora hülye volt, amiért szakított, és vissza akar menni. Erre nincs semmiféle aranyszabály.

Forrás: Shutterstock

Miért fáj az, ha az exed új kapcsolatba kezd?

Enélkül is túl sok területen versenyzünk, és itt nem csak a munkára gondolok, vagy arra, hogy kinek lesz előbb férje, ki szül korábban, ki büszkélkedhet hamarabb saját házzal. Versenyzünk az iskolában, az üzletben, amikor sorban állunk, ha parkolót keresünk, vagy mikor egy kiárusításon az utolsó darabot akarjuk megszerezni. Miért kell még az érzelmek terén is versenyezni?

Két különböző emberről van szó, akik másként értékelik a kapcsolatukat, és akiknek eltérő mennyiségű időre van szükségük ahhoz, hogy feldolgozzák a szakítást. Teljesen értelmetlennek tartom azt, hogy egy kapcsolat után önmagunkból kifordulva, esetleg természetünk ellenére is elkezdjünk bulizni, partizni, csak hogy ismerkedhessünk.

Sokan belemennek olyan flörtökbe, részt vesznek olyan randikon, amelyekről előre tudják, hogy nem lesz az igazi - de azt hiszik, az a jó, ha minél gyorsabban visszaszoknak az ismerkedéshez. Aztán rájönnek, hogy értelmetlen volt hetekig valakivel járni csak azért, hogy túl legyenek az exükön, és bebizonyítsák, még mindig jó pasik, vagy nők, akik bármikor elkelnek a "piacon".

Azt javasoltam Flórának, ne foglalkozzon a volt barátjával, ne érdekelje, hogy van-e valakije, ki az, és hol tartanak már. Mert a szakítás után nem a volt barátja a fontos, hanem ő. Hogy okuljon a hibákból, levonja a tanulságokat, és amikor a szívében, lelkében is úgy érzi, kész újra ismerkedni, csak akkor tegye. Semmiképp ne csináljon belőle versenyt, mert azzal három dolgot minősít: magát, a volt partnerét és a kapcsolatukat. Hogy mindhárom könnyen felejthető, pótolható, feldolgozható. Ez pedig senkinek sem jó.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.