jövő Szegő Lindi változtatás üzenet jelen múlt
A minap rendezgetés közben a kezembe akadt egy fotóalbum. Még az a varrott szélű, fényes műanyag borítású, fekete lapokkal bélelt. Egy halom kép hullott ki belőle.

Az évtizedek alatt úgy engedte el a vaskos lap a rögzítőanyagot, ahogy én engedtem el kezek sokaságát, amik segítő szándékkal nyúltak felém. A lábam elé hullott egy kép. Betegesen vékony, nyúlánk lány volt rajta, a nyolcvanas évek divatja szerint öltözve, arcán vaskos festékréteg, hajában tupírpókok tömkelege. A távolban a Balaton vize hullámzott, nyár volt - jól emlékszem, igazi, fiatalszagú nyár.

Nézem ezt a lányt, aki emeli a lábát, hogy kilépjen a nagybetűs Életbe, és már száguldok is vissza a jelenbe. Azon gondolkodom, mit is ígértem én ennek a lánynak. Nem azt az életet, amit ezidáig éltem. Ha kapnék egy percet, és eléállhatnék a mai tudásommal (ami közel sem elegendő), mit mondanék neki? Mit rámolnék bele a lelke tarisznyájába ez az egyetlen perc alatt?

Talán azt, hogy sokkal kevesebb dolgot vegyen a szívére. Legyen fontos magának, és az esze intésére is hallgasson, ne csak a szíve súgására! Sokkal tudatosabban élje az életét, és tanulja meg időben, hogyan legyen megértő: képzelje magát a másik helyébe! Hogy a szavakat tetteknek is követniük kell, különben csupán porhintés minden ígéret.

Talán azt is, hogy legyen benne fenntartás, és hallgasson arra a kis vészcsengőre, amely ott kalimpál hátul, ha rossz irányba menne. Hogy vegye komolyan anyja korholását, mert a jövőjét tényleg most alapozza meg...

Sose vesszen el úgy az érzéseiben, hogy a körülötte lévő világot teljesen figyelmen kívül hagyja! Az élete múlhat rajta. Mert míg az érzelmek fogságában őrlődik, elfuthat mellette ezer lehetőség, vagy letarolhatja egy váratlan helyzet. És mire a valóság helyre rántja az agyát, már késő lesz. A túl erős érzelmek hajlamosak befogni a szemünket, a fülünket.

Forrás: Shutterstock

Hogy sokkal előbb merjen kiállni magáért! Hogy ne rettentse el, ha alulmarad, mert onnan már csak felfelé lehet menni, tanulság batyuval a hátán. Hogy szeresse magát. Tudja, hogy a szerelem szép, de nem minden. A csalódásokat pedig az idő begyógyítja majd, nem kell mindegyikbe belehalni.

Többször ölelje azt, akit szeret! A forró fejét hűtse le, és legyen képes a türelemre! Talán azt is, hogy mihamarabb legyen képes magát, és a vele történteket kívülről látni. És menjen az álmai után! Merjen álmodni! Legyen bolondos, ne törődjön azzal, ki látja, vagy ki mit szól - önmaga legyen, a megfelelési kényszert dobja a tűzre!

A fényképet visszateszem a helyére, őrizze a kopott album - és közben bocsánatot kérek a lánytól ott a Balaton partján, hogy nem tartottam magam ahhoz, amit sok-sok évtizeddel ezelőtt ígértem neki. Megfogadom, hogy legalább az életem további részében igyekszem teljesíteni.

Ha beszélhetnék most vele, vajon hallgatna rám? És mi meghalljuk-e a múltból felbukkanó hangot? "Nem ezt ígérted..." Mindenkinek van egy fényképe, ahol fiatal, és éppen kilépni készül a nagybetűs Életbe. Ha találkoznál az akkori önmagaddal, te mit mondanál neki, mielőtt végleg bezárul az album...?

Nagyim tanácsai, hogyan legyél úrinőhttp://she.life.hu/herself/20180507-hogyan-legyel-urino-nagyim-tanacsai.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.