szerelem párkapcsolat érzelem Ferencz Gabriella szakítás
Fülledt volt az idő, és nem csak a nyár, a harminc fok miatt. Nehéz volt a levegő, a járás, a gondolkodás, mert a hőségen kívül egy súlyos terhekkel teli szerelmet is cipeltem, vagy inkább vonszoltam magammal.

Azt gondoltam, hátha így sikerül megmentenem. Hátha csak az egymásra fordított idő volt kevés, esetleg a távolság túlságosan nagy, vagy az ölelés hiányzott... Nem tudom, csak azt, hogy valami megváltozott. Eleinte csupán pillanatokra, mert továbbra is elhalmoztál kedves szavakkal, a tekinteted pedig még mindig szenvedélyesen fűtötte a testemet. De a pillanatokból lassan percek, azokból pedig órák lettek. Együtt voltunk, szerelmesen, mégis gyakran boldogtalanul, mert nem voltunk eléggé őszinték egymáshoz.

Ragaszkodtunk ahhoz, hogy egy pár vagyunk, hogy közösen kell élnünk és a jövőnket terveznünk. Mert nem bírtuk volna elengedni a másikat és elfogadni, hogy fel kellett adnunk azt, ami egykor olyan csodásan indult. Mikor a tekintetünk még ugyanúgy csillogott, a szívünk repesve vágyakozott, és nemcsak a karjaink, hanem a lelkünk is boldogan ölelte a másikat.

Nem lehetett eleget érezni, csókolni, mert mohók voltunk, telhetetlenek. De pontosan így volt tökéletes veled az élet, hiszen folyton gazdagodtunk, gyűjtöttük az emlékeket és a boldogsággal megtöltött éveket. Azonban ami egykor könnyed volt, mostanra fáradságosan nehéz lett. Szinte már munka, feladat: megtartani a másikat.

Forrás: Shuttertsock

Nem vágyódtál el, és nem kerestél mást, a szíved nem nyitott ki egy új kaput, de a régit résnyire behúzta. Én pedig egyre erőtlenebbül vergődtem, mert fájt, ahogy érzékelni kezdtem a távolodásodat. Igaz, nem tőlem távolodtál, hanem saját magadtól.

Mert feladtad a hitedet, hogy képes leszel egy egész életre eleget nyújtani nekem. Így inkább bezárkóztál, és hagytad, hogy az idő oldja meg a problémákat vagy szakítsa végleg szét a köteléket. Egyik sem történt meg, mert valahol a kettő között egyensúlyozunk, még mi sem tudjuk, melyik következik majd be. De félünk, hogy a mostani figyelem és törődés idővel még kevesebb lesz.

Keresem, de nem lelem a törést, amely előbb-utóbb a szakadékhoz vezethet. Keresem a pillanatot, amely megfosztott a szebb jövőtől. Keresem, hogy kérdőre vonhassam, hogy jó messzire hajítsam, amiért a csodás szerelmünkben mély sebeket ejtett.

Szeretlek, de nem tudom, hogy meddig mehet ez így veled... Fáj a közelséged, ahogyan a távolba meredő tekinteted is. Mert hiányzik mindaz, ami a miénk volt, és amit talán egyszerre engedtünk el. A remény még itt tart, mert hiszek benned - és abban is, hogy a jelenlétem erőt ad neked, hogy nőjön a hited, a kétely pedig végleg és örökre elillanjon.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.