szerelem odafigyelés Greta May szeretet átverés csalók
Érzelmi sivárság. Elszigetelődés. Kínzó, szinte a sejtekig hatoló magány... Manapság sokak életét ez jellemzi. Ne hidd, hogy csak azok az emberek magányosak, akik látványosan magukra maradtak.

Ne csak a szomorú arcú idős nénire gondolj, akinek minden rokona meghalt, ezért egyedül tengeti a napjait és nincs kihez szólnia. Meglepődnél, ha tudnád hány csinos, határozott, sikeresnek tűnő nő roskad le halálos lelki kimerültségben esténként az ágyra, miután az egész napját elszántan és mosolygósan végigpörögte. Hány flegmának tűnő, menő és jóképű macsó nyomogatja esténként kiüresedett lélekkel a telefonját vagy a távkapcsolót. Mert akár van kihez hazamenniük, akár nincs, egy valami hiányzik az életükből: a szeretet. És ez minden napjukra rányomja a bélyegét.

Mivel a szeretet ekkora hiánycikk, a bűnözők is meglátták benne a lehetőséget. A szesztilalom idején az alkoholból lehetett meggazdagodni - ma egy szemfüles csaló a szeretettel kereskedik. Már új kifejezésünk is van erre: „szeretet bűncselekmény".

A szélhámos ilyenkor nem értékes tárgyakkal, csábító üzleti ajánlattal, vagy a meggazdagodás ígéretével szerez pénzt az áldozatától. Egyszerűen csak elhiteti vele, hogy szereti - és ha ez sikerül, akkortól fogva szinte mindent elér. A társkereső oldalon tarolnak ezzel a módszerrel, de sokszor simán facebook-on is, miután felmérik az adott személy profilját, és átnézik a posztjait.

Az egyedül élő nő kap egy levelet: "Ne haragudj, hogy csak így ismeretlenül bejelöltelek, de a képeid alapján nagyon szimpatikus vagy..." És elindul egy beszélgetés. A szélhámos végtelen profizmussal ad meg mindent, amire egy magányos embernek szüksége van: rendszeres figyelmet, bókokat, törődést. Persze csak interneten keresztül, hiszen a karakter, akit alakít, fizikálisan "nagyon messze" van, ezért lehetetlen személyesen találkozni vele.

Forrás: Shutterstock

Kedvelt például a külföldön állomásozó katonatiszt szerepe, aki megunta az ide-oda hányódást és most már komoly kapcsolatra, családi életre vágyik. Vagy az olajfúrón dolgozó mérnöké. Képeket is küld magáról - nyilván hamisat -, és mondanom sem kell, hogy feltűnően jóképű. Minden adott tehát, hogy behízelegje magát, és néhány hét vagy hónap alatt részévé váljon az áldozat életének.

Miután pedig eljátssza a barátot, vagy a szerelmest, történik valami "váratlan" baki... Mondjuk nem jut hozzá a hitelkártyájához, gond lesz a számlájával, vagy más módon kerül bajba. Talán épp akkor, mikor ide akarna utazni. Segítség kell, egy kis kölcsön. A jóhiszemű áldozat pedig bedől. Tűzbe tenné a kezét a másikért, hiszen "ismeri" és szereti...

Ebből is látszik, milyen sebezhetővé válunk a szeretetlenségtől. Mondhatnám, hogy legyen mindenki óvatosabb, de ez csak a dolog egyik oldala. Attól még, hogy valaki nem hagyja magát átverni, magányos marad. Szóval megint az unásig ismételgetett tanács jön: törekedjen mindenki a személyes kapcsolatokra. Ne adja fel, ne engedje el a rokoni és a baráti szálakat!

Esténként, bármilyen fáradt is, ne az internet elé rogyjon le, hogy aztán olyanoktól várja a szeretetet, akiket a valóságban sosem látott. Muszáj kilépni a valós életbe. Mert amíg arctalan fantomoktól és gépen olvasott üzenetekből próbálunk szeretethez jutni, addig kiszolgáltatottabbak és magányosabbak leszünk, mint valaha...

Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.