párkeresés Molnár Csanád panaszkodás múlt alapszabály ismerkedés ex
Hányszor követed még el ugyanazt a hibát egy ismerkedés során, hogy mást sem csinálsz, csak fikázod az exeidet?

Amikor valaki csak arról tud mesélni az előéletével kapcsolatban egy randin, hogy ki és mennyire szúrt ki vele, az teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy párkapcsolatot létesítsen. Hidd el, senki sem szeretne magának olyan partnert, aki semmit nem tesz a jelenének és a jövőjének az alakításán!
Ha panaszkodsz, azzal halálra is ítéled a jövődet mindaddig, amíg le nem teszed a múltban átélt negatív történéseket.

Természetesen előfordulhat, hogy olyan mértékű sérelem ért, amit időbe telik feldolgozni és elengedni. De akkor tedd meg magadnak - és másnak - azt a szívességet, hogy amíg nem vagy túl rajta, addig nem is próbálsz ismerkedni. Hiszen amíg a szádat csak zokszavak hagyják el, addig te még az előéleted rabja vagy.

Te ejted foglyul saját magadat. Te vagy az, aki elengedheted magadtól mindazt, ami visszahúz. Te vagy az egyedüli, aki kimondhatja, hogy ennyi volt, vége, továbblépek. Senki sem fog úgy szeretni, ha panaszirodának nézed. Senki nem kíváncsi arra, hogy milyen szar volt az életed, vagy mekkora bunkó volt a férjed/ feleséged.

Aki téged akar, az arra kíváncsi, hogy milyen vagy most. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet mesélni a korábbi életedről - de ha kizárólag a fájdalmaidat emeled ki, illetve azt, hogy ki mivel bántott meg, azzal csupán rossz érzéseket fogsz kiváltani a másikban.

Forrás: Shutterstock

Lépj tovább, hagyd el azt a helyet lelkileg is, ahol nem érezted jól magad! Csak akkor fognak tudni szeretni, ha van miért, ha értékelhető vagy, ha te is értékeled és szereted saját magad. Ameddig nem vagy teljes mértékben a jelenben, addig csak olyan partner fog jutni, aki előbb vagy utóbb, de biztosan megunja, belefárad abba, hogy csak lelki szemetesládának vagy ápolónak kezeled.

Aki egészséges párkapcsolatot szeretne, az nem terhet akar a nyakába venni. Márpedig amíg te csak nyavalyogsz, siránkozol, addig nem vagy más, csak egy kolonc a másik ember nyakában. Engedd el a múltad, hagyj fel a panaszkodással!

Egy párkapcsolat két egész embert igényel, amíg csak fél vagy, addig csupán az elveszett másik feledet kutatod. Mégpedig nem magadban, hanem valaki másban, egy új embertől várod el, hogy kiegészítsen, egésszé tegyen, pótolja mindazt, amit neked kellene megtenned.

Bármiről is beszélj, bármiről is mesélj, egyet soha ne tegyél, ha ismerkedsz, vagy valaki tetszését szeretnéd elnyerni: ne panaszkodj azokra az emberekre, akikkel pórul jártál! Kezeld, gyógyítsd meg magad, és ha felépültél - akkor és csak akkor! - már beengedhetsz valakit az életedbe.


Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.