barátnő barátok legjobb barát barátság
Néha irigykedve figyelem a férfiakat. Hogy van egy legjobb barátjuk, akivel együtt nőttek fel, mindent meg tudnak beszélni, és olyan, mintha testvérek lennének. Akivel el tudnak menni egy hétvégére a hegyekbe.

Akkor sincs gáz, amikor az egyikük megnősül és családot alapít. Milyen jó lenne nekem is egy ilyen! Viszont van egy csomó barátnőm. Pedig állítólag akinek sok barátja van, annak egy sincs. Ezt azért cáfolnám. Mindegyik barátság megmaradt, amit kötöttem - akkor is, ha száz vagy ezer kilométerre lakunk egymástól.

Van olyan, aki húsz éve a barátnőm, pedig ég és föld vagyunk. Néha hónapokra, évekre eltávolodunk, aztán újra felvesszük a fonalat. Van olyan, akivel együtt voltunk búvároktatók vagy katonák. Talán ez áll a legközelebb a férfibarátságokhoz: ha átélsz valakivel valami nem hétköznapit, és egy hullámhosszon is vagytok, akkor az instant bajtársiasság. Nem szükséges hozzá fegyverrel kúszni a bozótosban, mert edzésen, nyaraláson vagy munkahelyen is kialakulhat. Elég egy odavetett mosoly, és elindul valami. A lányok azért könnyebben barátkoznak.

Van egy mini baráti köröm is, akikkel összejárunk, bár mindannyian totál különbözőek vagyunk. Más életszakaszban, más célokkal, más habitussal és világnézettel. Mintha valaki direkt összeválogatott volna négy eltérő személyiséget.

Forrás: Shutterstock

Szóval, nekem nincs olyan legeslegjobb barátnőm. Aki olyan, mint én, totál egy hullámhosszon vagyunk mindenben, és elérhető távolságban lakik. A múltkor kifakadtam és elpanaszoltam az egyik barátnőmnek, hogy nekem nincs ilyen az életemben. Némi gondolkodás után azt mondta erre: állítólag Liptai Claudia nyilatkozta régebben, hogy neki mindenre külön van egy barátosnéja. Az egyikkel edz, a másikkal mozizik, a harmadikkal shoppingol. És ez nem feltétlenül baj, mert a női barátságok kicsit mások: szerteágazóbbak, lazábbak, vagy éppen időszakosak.

Egy barátságban nem mindig mérvadó, hogy milyen sűrűn tudtok találkozni. Hiszen nagyon sok esetben arról szól, hogy hónapok vagy évek után ültök le egy pohár bor mellett, hogy felvegyétek az elmúlt események fonalát. Van, akiket az élet más városba, vagy épp külföldre sodor.

Egy igaz barát ismérve annyi, hogy ott van, amikor kiöntenéd a lelked vagy segítségre szorulsz, és veled együtt örül a sikereidnek is - őszintén, féltékenység nélkül. Sajnos nem biztos, hogy a maga fizikai valójában, az asztal túlfelén, hanem lehet, hogy egy másik időzónában, a chat mögött. De attól még ezek a barátságok egyáltalán nem felszínesek vagy üresek, mint ahogy sokan gondolják.

Persze azért az élő találkozásokra, a közösen átélt élményekre is nagy szükség van. Így miután kiveséztük a női barátságok mibenlétét, gyorsan foglaltunk is egy olcsó repülőjegyet egy shoppingolós-kirándulós hosszú hétvégére.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.