anyaság családalapítás párkapcsolat Seiler Andrea gyerekvállalás
Minden születésnap előtt elszámolok magammal. A következő is egyre közelebb van. Úgy érzem, vészesen fogy az időm. Mindig is tudtam, hogy minél közelebb kerülök a 30-hoz, annál rosszabbul fog érinteni az öregedés...

Azt hittem, mostanra megtalálom azt a férfit, akit életem végéig idegesíthetek, akivel majd közösen őszülünk bele a házépítésbe, és együtt tanakodunk majd, hogy kettő vagy három gyerekre vegyük fel a hitelt. De csak addig jutottam, hogy biztos egzisztenciám van. Ami ezenkívül biztos, az csak a menstruációm. Na az tuti, hogy sosem hagy el.

Néha heves pánikrohamként tör rám a félelem, hogy még semmim nincs, amitől több lehetnék. Aztán persze megnyugtatom magamat, hogy amúgy tök jól haladok a megkomolyodással - igaz, még mindig képes vagyok felemás zoknit húzni. Ezt persze a külső szemlélődök nem veszik észre, mivel manapság minden zoknim fekete, és csak én tudom, hogy az egyiknek ott van a talpán a számozás, a másiknak viszont nincs.

Néha feltör bennem a gondolat, hogy tök jó lenne babázni. Most tényleg olyan nagy baj, ha arra vágyom, hogy fossa magát tarkóig az a gyerek, aztán kő-papír-ollóval döntsük el az apjával, ki a soros? Persze, nem a pelenkacsere a fontos, hanem hogy van egy kötelék az életemben, ami tudom, hogy különleges és megismételhetetlen.

Forrás: Shutterstock

Körbenézek a barátok és ismerősök között, és sok nálam idősebbnek sem jutott még ki az a szerencse, hogy megnyugvást leljen egy társ mellett, hogy egy kisbaba kacagása jelentse a legszebb szimfóniát az életben. Viszont ugyanekkora az aránya azoknak is, akik velem egyidősek vagy épp fiatalabbak, és minden nap a csodás életükről és a még csodásabb gyerekükről tesznek ki fényképet a Facebookra.

Először azt hittem, tényleg idegesít, mert nem vagyok rá kíváncsi. Aztán rájöttem, hogy igazából bármennyire is nem szeretném, irigy vagyok egy kicsit - az a jóindulatúan irigy.

Aztán - miután beismertem, hogy a saját szomorúságom nem fog gyereket kreálni - úgy döntöttem, befejezem az irigykedést. Azóta megint idegesít a sok gyerek fotó, mert most komolyan, de tényleg... azért, mert olyan zabálnivaló pofija van, azt hiszed, nézni fogom minden nap? Hát nagyon jól hiszed!

Végszóként pedig jöjjön az a mondat, amit álmomból felébresztve is fújok, annyiszor mondták már: "Még van időd, hidd el, nem vagy semmiről sem lemaradva!" Ezt mondd az egyre sűrűsödő ősz hajszálaimnak is, kérlek!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.