szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat Dely Diana bátorság köszönet őszinteség
Felnőtt vagyok, de hiszek a mesékben. A szívem mélyén, valahol belül. Hiszem, hogy van valahol a világban valaki, aki mellett nem kell majd játszmáznom, aki akkor is szeret, ha épp hisztirohamot kapok - és akiben fel sem merül, hogy magamra hagyna a bajban. Én még hiszek a mesékben.

A betűk már az első pillanatban katonás, sziklaszilárd sorokba rendeződtek a fejemben, mikor megismertelek. Az agyam örömtáncot járva jezelte, hogy te vagy az. Igen, már az első pillanatban. Mert én tudtam. És te is tudtad. Hogy itt és most vége a versenyfutásnak, hogy itt és most révbe értünk.

Hogy veled nem kell lefutnom azt a sok kört, amit az új ismerkedésekkor szokás. Hogy melletted nem kell lakatot tenni a számra, és nem kell a karjaim gúzsba kötni, ha az ölelésedre vágyom. Persze tudtuk, hogy nem lesz minden egyszerű és a holtbiztosságunk ellenére is össze kell majd csiszolódnunk.

Nekem szoknom kellett, hogy társam van, neked szoknod kellett, hogy valaki mer szeretni - úgy, ahogy vagy, a meztelen valódban. De engem épp ez bátorított fel. Az óvatosságod, hiszen láttam és éreztem, hogy te sem mered elhinni, hogy ilyen valóban létezik. Ez a tapasztalat adta a szavakat a számba, és ez mondatta ki velem megannyiszor, hogy mennyire szeretlek. Én csak álmodtam egy boldog jövőt kettőnknek, mire te válaszul feladtad értem az egész életedet. Nem győzök elég hálás lenni ezért.

Megtanultam már bőven, hogy is kell igazán élni. Voltam magányos, éltem társas magányban és társtalan boldogságban is. Tudom, mit jelent függni a másiktól és milyen elvárásokat tol rám olykor a megfelelési kényszer. De melletted az lehetek, aki legbelül vagyok, akinek nem kell bocsánatot kérnie azért, hogy olyan, amilyen. Akivel egyszerre gondolkozol, akivel együtt dobban a szíved. Akivel valóban fél szavakból is értitek egymást.

Forrás: Shutterstock

Most a kezedbe adom a jövőnk fonalát, és hagyom, hogy lásd, milyen esendő is lennék nélküled. Nem szégyellem a gyengeségeim, és nem szégyellem a könnyeim, ha valami fáj. Nem félek attól, hogy gyengének látsz és ettől kevesebb leszek a szemedben. A sebezhetőségem egyetlen oka éppen te vagy, és tudom, hogy sosem élnél vissza ezzel a helyzettel.

Önálló, független felnőttekként találtunk egymásra, és hiába volt közel teljesnek gondolt életem előtted, mégis olyan szükségem van rád, mint a levegőre. Mint a színekre a hajnalokban, mint a csendre a zajos, nyári éjszakákon. Mert veled értettem meg, mi is az a teljes élet. Hogy mi az, mikor nemcsak sodródsz az árral, hanem kettőtökért, a közös családotokért hajtasz. Mikor már nem te vagy az első magadnak, hanem a család, és amikor nem kell félned attól, hogy ez a boldog jövőkép csak a te fejedben él.

Köszönöm, hogy az első percben ki merted mondani, hogy én vagyok az, akire valóban szükséged van, és engem akarsz 50 év múlva is magad mellett látni. Te engem akarsz a feleségednek nevezni, én általad akarok édesanyává válni. Te mindent velem akarsz átélni, én pedig veled akarok maradandót alkotni az utánunk jövőknek.

Nem az emberiségnek, a családunknak. A mi saját családunknak. Veled akarok átesni az álmatlan, gyermekünket éjjeleken át ringatós éjjeleken, és ígérem, bármilyen kemény lesz, minden percben hálás leszek érted, értetek. Veled akarom majd a mindennapi nehézségek között észrevenni a sok apró csodát, és miután magunkra maradunk, majd veled mesélni a gangon az unokáinknak.
Szóval, mindent veled akarok, így, esendően erős nőként. Most és ezek után is. Sziklaszilárdan. És már nem félek, sőt, már büszkén vállalom, hogy igen, te vagy az, akire mindig is vágytam.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.