erőszak kibeszélő bántalmazó párkapcsolat bántalmazás
Nézte a nőt, ahogy öltözködik, és az ismerős, ideges izgatottság lett úrrá rajta. Valami nyomasztó kettősség, amit mindig is érzett a szépsége láttán: egyrészt szerette volna ledönteni és maga alá gyűrni, hiszen az övé, másrészt elöntötte a düh.

Maga sem tudta volna megmondani, hogy miért. Talán, mert az egész látvány olyan tenyérbemászóan tökéletes volt: a piros, térdig érő ruha, a karcsú lábak, a cipőhöz illő fülbevaló... Tehetetlenséget érzett, megalázottságot, veszélyt, úgyhogy tennie kellett valamit. "Ebben akarsz jönni?" - vetette oda neki csúfondáros hangon. A csodálkozó, de már bizonytalan "miért"-re gúnyos fintort vágott, és széttárta a kezét: "Te tudod..." Aztán leült a székre, és elégedetten várta, hogy a nő átöltözzön. Egy percre most jobban érezte magát. Egy kicsit. Bár sosem tudta teljesen kiirtani magából ezt a furcsa idegességet, de legalább az ilyen győzelmek enyhítették.

Felsőbbrendű mosollyal nyugtázta, mikor a nő szürke nadrágban és kötött kardigánban állt elé: "Na, látom, megjött az eszed. Ne akarj te villogni, mint valami bombázó!" Aztán elindultak a partira, de az átmeneti nyugalma egy óra múlva ismét köddé vált. Bosszúsan nézte a másikat, ahogy nevet, beszélget, humorizál.

A többiek is nevetnek, mintha a poénja olyan kurva vicces lenne. Most biztos azt hiszi magáról, hogy okos és sikeres. Nem villoghatott a piros ruhában, hát most így próbálja megmutatni, hogy ő különb. Még a végén úgy gondolja, hogy pasiban is különbet érdemel...

Alig várta, hogy letorkolhassa, megcáfolhassa, hülyének tüntesse fel. Ez mindig hat - most is. A nő szinte elvörösödve hallgat el, kínos csönd lesz, neki kell átvennie a szót. Most már ő sztorizik, és rá figyelnek, ez így sokkal jobb. Tanulja már meg ez a kis hülye, hol a helye!

Hazafelé fagyos csönd van a kocsiban, de ezen csak mulat. Tombol benne a győzelem érzése, és ettől egy időre nagylelkűvé válik. Kedves, még egy bókot is elenged. A fürdőszobában incselkedve húzza magához a nőt. Akarja, hiszen az övé... De mit duzzog? Mi baja? Mi az, hogy nincs kedve?! És akkor a bizonytalanság, ami gyerekkora óta kínozza, az orkánnál is nagyobb dühvé növi ki magát. "Mi van, talán másra vágysz? - ordítja. - Nem vagyok elég jó neked? Azt hiszed, rajtam kívül kellenél valakinek?!"

Forrás: Shuttertsock

Megrázza, mint egy rongybabát. A mozdulat olyan megdöbbentően könnyű volt, és annyi enyhülést hoz, hogy nem érti, korábban miért nem tett ilyet. Még nagyobb győzelemre, még nagyobb hatalomra vágyik. Az erőtlen tiltakozás még jobban felébreszti benne a vágyat a folytatásra, és mielőtt meggondolná, már lendül a keze. Akkorát üt, hogy a nő száján kiserken a vér.

Mindkettőjükön úrrá lesz a megdöbbenés. Fájdalmasan tör fel benne a félelem, hogy talán most túl messzire ment. Zsebkendőért ugrik, támogat, ápol, ígéri, hogy soha többé. Majdnem sír - tudja, hogy a férfikönnyeknek nagy ereje van. De már az első olyan gesztusnál, amikor látja, hogy megint győzött, hogy ezt is lehet, hogy ez sem túl sok... belül a démon még többért kiált. És már tudja, hogy legközelebb újra ütni fog.

Akkortól kezdve pofonokkal gyógyítja a belső dühöt, a bizonytalanságot. Csak így hallgat el benne egy időre a kínzó késztetés, ami hatalomra vágyik. Nem buta, tudja, hogy a tűzzel játszik. Minél több a balhé a négy fal között, annál kedvesebbnek mutatkozik kifelé. Felsegíti a nő kabátját, látványosan hazacipeli a bevásárlószatyrot, megjavítja a szomszéd néni számítógépét. Mert ő tulajdonképpen jó ember, mindig is az volt. Csak ez a hülye kihozza belőle a legrosszabbat. Néha helyre kell pofozni, hogy magához térjen...

A démon pedig többet és többet akar. Régen egy pofon után megnyugodott, később már három-négy sem elég. Végül eljön a nap, mikor nem tud leállni. Már nem számolja az ütéseket, a rúgásokat. Aztán értetlenül áll a nő mozdulatlan teste felett. Megtörtént egy újabb tragédia, és senki nem avatkozott közbe. Egyikük a halál martaléka lett, a másik pedig a gyűlöleté...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.