Még hogy a külső nem számít? Ezzel kit akarsz hülyíteni?

magazin tulajdonság kibeszélő külsőség párválasztás külső belső kinézet B. Barbi
- Attól, hogy nem beszélünk róla, még létezik. Pont, mint a hüvelygomba - tárja szét karjait Kati, majd folytatja a monológját. - Vegyétek már tudomásul: a világ egyik legtermészetesebb dolga, hogy a külső tulajdonságokat is figyelembe vesszük a párválasztás során.

- Része a vonzalomnak, hogy tetszik-e az illető. Ne álszenteskedjünk, hogy ez nem fontos, mert igenis az! Emlékezzetek csak vissza - inti további figyelemre Kati a barátnőit. - Évekkel ezelőtt 158 cm magas és 75 kiló voltam. Rám nézett valaki? Meséltem udvarlóról, ebéd és kávé meghívásról? Nem - válaszolja meg gyorsan saját költői kérdését Kati.

- Aztán fogytam 15 kilót, és lássatok csodát, hirtelen mindenki észrevett. Kedves pillantások, még kedvesebb üzenetek, a határidőnaplóban pedig gyűltek a bejegyzések. Akkor ez most hogy is van? Nyilván nem a természetem és a lehengerlő humorom változott ekkorát...

- Hát szerintem ez akkor is felszínesség. Mert az ember lényét nem a magassarkúja, vagy éppen a rúzsa határozza meg, a kilókról már nem is beszélve - vág közbe Andi, aki továbbra is tartja magát az elveihez.

- Értem, de akkor Tomi - a férjem - is felszínes? Hisz ő a nagy fogyásom után vetette rám ki a hálóját. Pedig előtte is lett volna rá lehetősége, hisz korábban is együtt dolgoztunk - de még mielőtt Andi bármit is mondhatott volna, Kati lélegzetvétel nélkül folytatja.

- Komolyan nem értelek. Miért lenne felszínesség az, ha valaki előre közli, hogy neki a zöld hajú, lila cipős lányok jönnek be? Nem inkább egy tiszta feltételrendszer? Vagy te mindenkivel szóba állsz és elmész vacsorázni? Ha jól emlékszem, nem éppen... Csak a különbség közted és köztem, hogy szerintem ezzel nincs is semmi baj.

Forrás: Shutterstock

- Szerintem egyszerűen el kéne fogadni végre, hogy mindenkinek más a szép, mindenkinek más a jóképű, és mindenkinek van egy bizonyos mércéje, ami alatt nem áll szóba senkivel. Ezen pedig igazán kár megsértődni, ha épp alatta vagy. Mindenki nem tetszhet mindenkinek. Ha valakinek ez problémát okoz, ott inkább önbizalom szakkört és pszichológust javaslok.

- Alacsony, magas, jóképű, nem jóképű - egy csomó olyan tulajdonság, amiken a másik nem tud változtatni. Ez így nem korrekt - harcol Andi tovább az igazáért.

- Értem, de a vonzalomban miért keresel korrektséget? Ha például egy 160 cm magas fiúnak a hosszú combú, 180 cm magas lányok jobban tetszenek, mint az alacsonyabbak, akkor az korrekt? Vagy az inkorrekt? Kinek és miben is kell korrektnek lenni?

- Fura - vág közbe Móni. - Én egyvalamit tudtam: sosem szeretnék kopasz férfit magam mellé. Különös okát a mai napig nem tudom. Aztán megismerkedtem Gergővel, a kedves, kopasz fiúval, aki elvarázsolt. 2 év után igent mondtam a lánykérésére, és most együtt várjuk a harmadik kislányunkat. - Egy őszinte szerelmet kifejező mosoly jelent meg Móni arcán.

- Szóval, szerintem lehet kopasz valaki, de könnyen előfordulhat, hogy egyéb tulajdonságai "felhajazzák". És lehet, hogy egy fürtös Adonisszal hoz össze a sors, akivel aztán egy értelmes mondatot sem lehet váltani. Az embert csomagban kapjuk, ezért is kár külön-külön értékelni a külső és a belső tulajdonságokat, vagy éppen a "felszínes" szó jelentésén lovagolni és a másik felet hibáztatni, ha tőlünk eltérően gondolkodik.

Szerinted számít a külső párválasztásnál?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.