boldogság életvezetési tanácsadó család Mike Klaudia feleség
"Happy wife - happy life" - avagy boldog feleség, boldog élet, mondta ezt egy korábbi amerikai főnököm. Az egyik kolleganőnket ajándékoztuk meg az esküvője alkalmából, ahol elhangzott ez a mondat. Vagyis, ha a feleség boldog, akkor minden rendben van, és a család is boldog. Van benne valami!

Na, de mitől is vagyunk boldogok?

Ha a fenti mondatot alapvetésnek vesszük, akkor kezünkben a szent grál! Már csak meg kell fejtenünk, mi hozza el a teljes nirvánát nekünk és a kis családnak.

Ismerős a helyzet, amikor nyűgösen hazaesel munka után, aztán belekötsz, akibe és amibe csak lehet? Majd az ebből a kialakuló vita közben már azt sem tudod, honnan és miért indult el az egész. A párod pedig csak néz ártatlanul, hogy most akkor mi is történik...

Ne is álmodj arról, hogy egyszer csak eltűnik a stressz az életedből! Minden nap lesz, változatos formában, nyugi. Inkább az a kérdés, hogy mit kezdesz ezzel. Mert a mai rohanó világban nem elég, ha a tv-ben reklámozott magnéziumot szeded. Ennél többre van szükség.

Sem a vitamin, sem a párod nem fogja tudni helyetted, mi kellene igazán ahhoz, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb legyél. Ez a te felelősséged, amihez kell egy nagy adag önismeret is. Fel kell ismerned, hogy bizonyos helyzetek miért zaklatnak fel annyira. Melyek azok a módszerek, amikkel hatékonyan le tudod vezetni a stresszt? Mire van szükséged ahhoz, hogy egyáltalán átgondold, mi is történik veled éppen? A munkahelyen vannak gondjaid, vagy inkább családi dolgok foglalkoztatnak?
Miért nem beszéled ki magadból a feszkót?

Bár nem vagyok párterapeuta, és igyekszem is kerülni az effajta tanácsadást, egy dolog biztos, hogy segít. A beszélgetés.

Nem a "Hogy vagy? Jól, köszi." típusúra gondolok. Hanem arra, amiben van tartalom és minőség. Lehet ez egy baráttal, barátnővel vagy a pároddal. Egy ilyen beszélgetés közben is tisztulhat a kép az érzéseidet és reakcióidat illetően. Mivel coachinggal foglalkozom, itt is látom az értő figyelem áldásos hatását. Az is lehet, hogy ennek kapcsán jönnek a további ötleteid arról, hogy mire is van szükséged.

Forrás: Shutterstock

Nekem az ilyen helyzetekben (is) sokat segít a sport. Viszont az, hogy éppen milyen típusú mozgásra vágyom, mindig változik. Van, amikor jólesik egy tempós futás, máskor pedig inkább "csak" jógázom. A legzúzósabb verzió pedig egy jó kis crossfit óra.

Lépj a tettek mezejére!

Ha már tudod, mi az, ami mostanában leginkább stresszel és megoldási ötleted is van, akkor már nem vagy messze a "happy wife - happy life"-tól.

Vedd sorra a megoldási lehetőségeket, és nézd meg, melyik valósítható meg a legegyszerűbben! Ha a munkád miatt vagy stresszes, és szívesen váltanál, az egy hosszabb folyamat lesz. De akadhatnak a listán gyorsabban orvosolható problémák is. A hosszabb távon fennálló stresszfaktorok ideiglenes kezelésére pedig dolgozz ki valami gyors, instant praktikát! Lehet ez akár egy légzőgyakorlat, amit bárhol, bármikor tudsz csinálni. Vagy esténként egy meditáció. Ezt én is szoktam alkalmazni, a YouTube-on tök jó anyagokat lehet találni.

Kezdd el beépíteni ezeket az életedbe, és meglátod, a hatás sem fog elmaradni! Nyilván lesznek lustább időszakaid, amikor kevesebb időd marad magaddal foglalkozni - de ha kitartasz, rá fogsz jönni, hogy ez mindenkinek jó.

Nyitókép: Shutterstock

Szex nincs, csak stressz! - Így öli meg a stressz a libidót...https://she.life.hu/nofilter/20161102-szex-hormon-libido-csokken-pszichologia-vagy-tipp.html

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László""
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.