házasság válás T. Szabó Patrícia boldogság döntés
Én biz' Isten elválok. Majd. Majd, ha mindkét gyerek leérettségizik, majd ha újraépítettem magamat, majd ha piros hó esik. De ma mégis eljött ez a "majd". Koppant az asztalon a karikagyűrűm, és a tantusz is, ami végre leesett a leendő exférjemnek.

Hogy ő ezt velem többé aztán nem folytathatja. Ez egy látszatházasság volt, látszatboldogsággal, aminek a fenntartásába én már rég nem feccöltem energiát, csak a férjem - akinek ez fontos. Mármint a látszat, nem a házasság. Tipikus a történetünk: főnyereménynek ígérkezett, de én már csak a vigaszdíjra hajtok. Csak a két kiskorúnk miatt maradtam vele, de eddig tartott a gyerek-Pattex.

Sokáig, túl sokáig vergődtem, vesződtem egy olyan "férfival", akinél indokolt az idézőjel... Nem volt ő más - a hamisan mézesmázas előzetest követően -, csak egy önérzetében megsértett kisfiú, egy nárcisztikus p*cs vagy egy hisztériás nőszemély. De nem szándékozom megsérteni a nőket ezzel az összehasonlítással. Apa is inkább csak biológiailag volt. Ez már nem csak indulat, ez már döntés. Felszabadító, önző, bölcs, égbekiáltóan merész - egyszerre rohannak meg az érzések - és mindegyik ellenkezője is.

Szűk egy évtizede valaki azt jósolta nekem, hogy 33 éves korom környékén jön majd el a nagy szerelem, mégpedig olyasvalaki személyében, akit régóta ismerek. Ekkor már együtt voltunk a leendő férjemmel, ezért csak legyintettem a jóslatra. De még a végén én leszek az élő példa rá, hogy tényleg léteznek boszorkányok - mármint rajtam kívül is.

Egész eddig csak egy családi barát voltál, aztán becsapott a villám, és most már minden vagy. De nem miattad válok el, hanem magam miatt. A gyerekek egy ezerszer jobb, nem kifacsart, nem terrorizált verziómat érdemlik. "Te kellesz most nekem", vagy "te most kellesz nekem"? - Majd elválik.

Forrás: Shutterstock

Már a puszta létezéseddel megmentettél, és azt hiszem, nem vagyok nagyképű, ha azt mondom: szerintem én is téged. A posványtól, egy takarék üzemmódban leélt hátralévő élettől, a szenvedély nélküli létezés elviselhetetlen tudatától. Hogy botrány lenne-e belőle, ha kilépnénk a fényre? Világra szóló. De úgy szép az élet, ha zajlik, nem igaz?

A romokat majd fel kell takarítania valakinek - de nem nekünk. A feleségedet nem féltem, hisz évek óta nem tekint rád másként, csak tejelő lakótársként. Fizetni meg ezután is fogsz tisztességesen - ezt becsülöm benned. A férjemet leginkább csak önmagától féltem. A barátnőm tőled félt, viszont nekem van egy fegyvertényem: nálam csak könnyebb prédát választhattál volna, de te tudtad, mit vállalsz. A gyerekeinket pedig nem féltem, mert annál, ami eddig volt, csak többet és jobbat kaphatnak a jövőben.

Ha ez az egész egyszer nem csak néhány elcsent órányi bódulat és nemes cselszövés lesz, hanem valóság, akkor... Hát akkor fel lesz nekem adva a lecke. De ha ennyiben kifulladunk, és neked csak erre a legfontosabb szakaszra jutott a serpa szerep, a reményt, ezt a csalfát, akit örökre elveszettnek hittem, többé már nem veheti el tőlem senki.

T. Szabó Patrícia novellája

Még többet szeretnél belőlünk?
Gyere és iratkozz fel a kiBESZÉLŐK youtube csatornára! Izgalmas témák, aktualitások, vélemények és szórakozás egy helyen. ;)Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.