fesztivál otthon Tolvaj Vica karantén fesztiválszezon
Tavaly ilyenkor már gőzerővel készültünk a fesztiválokra - tudtuk, melyikre megyünk és melyik marad ki. Számoltuk a napokat, és latolgattuk a szállás, vagy épp az utazás lehetőségeit.

Előrelátóbbak mindezt már rég lerendezték, a rutinos játékosok pedig ismét a jól bejáratott módi szerint választottak. De az igazán hippi lelkek ilyen apróságokkal mit sem törődve indultak útnak a VOLT-ra vagy a Balaton Soundra, maximum egy sátorral a hátukon. Idén ez kimarad. Mémek tömkelege kering a neten, hogy hova megyünk nyaralni idén - hát egy biztos, fesztiválra NEM! Még az is szomorkodik, aki amúgy nem is jár ilyen helyekre... Pedig, ha tudná, mit hagy ki!

És hogy mi marad ki - kényszerből - idén nyáron? Izzasztó éjszakák a tömegben, az üvöltő zene, egy-egy vihar utáni sárban tapicskolás, vagy épp leégések a napon - esetleg a haverok előtt. Egyestés szerelmek és több nyári kaland, fűben fetrengés és egymás piájának szürcsölgetése - ami ki tudja, kié volt, és egy pillanat alatt válik mindenkiévé.

Ahogy Kádár Tamás, a Sziget főszervezője mondta: "A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat." Ergo nincs mit tenni, bezárják a bazárt, vagy eltolják ősz elejére.

De nézzük a jó oldalát a sztorinak! Oké, nem lesznek fesztiválok a nyári nagy melegben - elég rossz a helyzet -, de ahogy őseink mondták: minden rosszban van valami jó! A szervezők dolgoznak a megoldáson, törődnek azzal, hogy ne maradjunk teljesen koncertek nélkül, sőt, rengeteg zenész is ezt teszi. Értünk melóznak, legtöbbször semmi bevételért, hiszen kitolják élőben a dalolászásukat az online térbe azzal a céllal, hogy nekünk jó legyen. Amiért azt hiszem, nem tudunk kellően hálásak lenni.

Forrás: Shutterstock

De ennek a helyzetnek vannak előnyei is. Bár tudom, olcsó vigasz, legalább az online koncertek alatt úgy tolhatod végig a bulit, hogy senki nem issza meg a piádat. Ugyan senki nem is fogja tartani a fejedet hányás közben, de ami a tiéd, az a tiéd is marad - senki nem tarhálja el az egész doboz cigidet. Senki nem nézi ki a szádból az utolsó korty sörödet, és senki nem nyúlja le a félve becsempészett vodkádat - minden köszönet nélkül.

Nem kell agyalni, hogy melyik cipőd elég csini és strapabíró is egyszerre ahhoz, hogy akár több éjszakát is kibírjon épségben. És azon sem kell aggódnod, hogy melyik miniszoknyádnak árt legkevésbé a beletört fű. Helyette otthon, nyugalomban, online élvezheted a nyarat, és a nyitott ablaknál a csillagok fényét és a nyári szellőt.

Ez lesz a nyugalom nyara, amikor megismerhetjük az otthonunk adta szépségeket, nekiláthatunk a lakásfelújításnak, kicsinosíthatjuk a teraszt, rendszerezhetjük az életünket. Ezúttal az otthonmaradás lesz a nyaralás - és a legnagyobb kihívás. Aztán, ha eltűnt az életünkből ez piszok mikroorganizmus, ami mindenről tehet, akkor tele lelkesedéssel újra felfedezhetjük a nagyvilágot - talán egy új szemszögből, egy szebb világot.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.