buli kibeszélő magazin Dósa Eszter alkoholmentes ital berúgás alkohol pia részeg
Már a csapból is az folyik, hogy intim közeledésnél a "nem" mindig nemet jelent. Azért ismétlik folyton, mint egy papagáj, hátha akkor mindenki felfogja ésszel. Viszont az alkoholfogyasztás kapcsán a "nem" egyesek szerint igent jelent.

Azaz ha kínálnak és visszautasítod, azt meg sem hallják. "Ne szórakozzál már, töltök még egyet, most mi bajod van, húzd le, igyál!"

Komolyan nem értem, hogy egy összejövetelen miért muszáj inni. Tökre nevetséges, hogy magyarázkodni és védekezni kell, ha nem kérsz alkoholt, és bármit mondasz, képtelenek elfogadni. Ha csak úgy visszautasítod, akkor te vagy az apácanövendék, a buligyilkos, meg az ufó.

Ha azt mondod, hogy vezetsz, akkor hallgathatod, hogy csak egyet igyál, addigra kimegy belőled. Ha azt mondod, hogy gyógyszer vettél be, akkor megkérdezik, mit, és az egyik önjelölt szakértő máris okoskodik, hogy egy koktél nem fog megártani.

Nem vitatom, hogy az alkoholfogyasztás a kultúra és a szórakozás elemi része. Ellazulsz tőle, feldob, bátorságot ad, vagy épp eltompítja a nemkívánatos érzéseket, kinek mire van szüksége. Az összes pia reklám termék helyett inkább életérzést sugároz: ciccentsd fel a sört, és máris te leszel a laza csávó. Igyál pezsgőt, és érezd magad úgy, mint Hamupipőke! A karácsonyi buli elengedhetetlen kelléke valamilyen likőr, anélkül nincs meghitt hangulat.

Valóban nehéz lenne elképzelni egy baráti társaságot egy szórakozóhelyen pia nélkül. Aki nem szeret inni, azzal biztos valami baj van, így őt kiveti magából a bulizós társadalom. Nem értik, hogy miért nem kérsz. Első blikkre azt hiszik, hogy gyereket vársz - és amikor kiderül, hogy mégsem, akkor mindenki értetlenül forgatja a szemét. Aztán valaki elkezdi tukmálni. Igyál legalább egy pohárka bort! Csak ezt a felest húzd le velünk, ne legyél már ennyire jó kislány! A legrosszabb típusú tukmálós az, aki meg sem kérdezi, csak tölt.

Forrás: Shutterstock

Van olyan, hogy tényleg megkíván az ember egy pohár akármit. Jólesne neki mondjuk, egy deci rozé - és nem több. Esetleg egy korty abból a méregerős házi pálinkából vagy egy ujjnyi a méregdrága és ritka whisky-ből. De a töltögetős típusú embernél ezt is felejtsd el, mert amint látja, hogy ürül a poharad, rátölt. Aztán megpróbálja kierőszakolni a második vagy harmadik koccintást is - egy húzásra! -, mert valamiért úgy hiszi, sokkal jobban tudja, hogy mitől érzed jól magad, mint te. Személyes sértésnek veszi, ha nem vagy akkora piatartály, mint ő.

Addig oltogatnak és piszkálnak, hogy valóban szarul fogod magad érezni. Aztán te leszel a savanyú jóska, aki nem tud bulizni. Mert olyan elképzelhetetlen, hogy valaki csak úgy jól érezze magát. Vagy hogy ismeri a saját határait harminc x évesen, és nem kívánja az értékes szabadnapját hasogató fejfájással tölteni lehúzott redőnynél.

A piálós bulizás mellett az szokott a legfőbb érv lenni, hogy egy kalandos történet sem kezdődik úgy, hogy "ittam egy pohár vizet". Mintha csak akkor lenne poénos a világ, ha be vagy nyomva egy kicsit. Persze, nekem is vannak olyan vidám történeteim, amik az alkoholhoz kapcsolódnak, ugyanúgy megvolt a bulizós korszakom fiatalon.

De azért a világ sokkal színesebb és érdekesebb annál, minthogy az élmények kizárólag füstös szórakozóhelyek és piás üvegek köré csoportosuljanak. A becsiccsentés lehet cuki, de a részegség sajnos egyik nőnek sem áll jól. Arra egyedül Audrey Hepburn képes, hogy bűbájos maradjon, miközben hullarészegen belemászik a konyhai mosogatóba az Álom luxuskivitelben című filmben.

Tök jó lenne, ha gyomorideg nélkül el lehetne menni bulizni úgy is, ha az ember nem kívánja éppen az alkoholt. Piálni itthon is tudnék, ha akarnék. Azért szoktam kimozdulni, hogy számomra kedves emberek társaságát élvezzem. Ha épp olyanom van, akkor mindezt teljesen absztinensen.

Alkohol és férfiak: Erre vágytam, míg ki nem húztál a mocsokból!http://she.life.hu/herself/20190805-alkohol-es-ferfiak-erre-vagytam-mig-ki-nem-huztal-a-mocsokbol-berill-shero.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.