munkahely kiközösítés Berill Shero
A nagyszájú Ivett és a csendes Laci az első pillanattól kezdve messziről kerülték egymást. Ivett egy hónappal a fiú után kezdett, és az első időszakban úgy érezte, rossz munkahelyet választott.

Néhány hónapig hallgatagon figyelte munkatársait, de amikor valamihez hozzászólt, érezhető volt, hogy nem számít a véleménye. A leglátványosabban Laci mutatta ezt ki. Ha a lány konkrétan tőle kérdezett, a fiú meg sem hallotta. Ivett kezdett depresszióba süllyedni. A cserfes nőre rá sem ismertek a barátai.

Sokára vallotta be, hogy mindegy, mit csinál, a munkatársaihoz nem tud közel kerülni. Nem tud velük beszélgetni, kihagyják a közös ebédekből, és néha az az érzése, hogy szórakoznak rajta. A barátok jobbnál jobb tippeket adtak, de egyik sem vált be. Hiába kérdezte a kisgyerekes anyát a gyerekeiről, a kocsi bolond férfit az autókról, semmi nem vezetett eredményre.

Amikor nagy gonddal tortát sütött, a munkatársai alig ettek belőle.

Az egyiknek nem volt elég édes, a másiknak sok volt a krém, a harmadik azt mondta, hogy fogyókúrázik, miközben a büfében minden ebéd után megevett egy képviselőfánkot.

Ivett figyelte a munkatársait, és megállapította, hogy Lacit is épp úgy kihagyják mindenből, ahogy őt. Ám vele ellentétben a férfi csak tette a dolgát. Mindenkivel egyformán kedves volt. Akkor is, mikor szemmel láthatóan hülyének nézték. Ivett igazságérzetét bántotta ez a viselkedés, így a sokadik alkalommal a férfi védelmére kelt. Nem lett tőle népszerű, de Laci néhány nap múlva hálásan megköszönte, mikor együtt képviselték a céget egy nemzetközi előadáson.

A nő csak megrántotta a vállát, és leült a helyére. Az előadás szünetében azonban Laci elhívta kávézni, majd az ebédidőt is együtt töltötték. A férfi elmondta, jólesett neki, hogy kiállt mellette, de felesleges, a többiek semmibe nem nézik. Ő ezt tudomásul vette, megcsinálja a munkáját, és nem akar barátkozni.

Forrás: Shutterstock

Ivett kifakadt. Mesélt a korábbi munkahelyéről, ahol a név- és születésnapokat megünnepelték, hétfőnként pedig mindenki élménybeszámolót tartott a hétvégéről. Elmondta, hogy ott a kollégák tényleg mindent megbeszéltek. Tudja, hogy ez más hely, de meglepte, mennyire nem közvetlenek az emberek. Laci értőn bólogatott. Ivett vett egy nagy levegőt, és folytatta.

- Úgy érzem, hogy te is gyakran ignorálsz. Mi ennek az oka?

A férfi őszintén meglepődött.

- Én nem érzem úgy. Egyszerűen túl sok a feladat, minden új nekem. És tudod, pasiból vagyok, nem tudok annyi felé figyelni, mint ti, nők. Ha megbántottalak volna, nem szándékosan tettem. A jövőben igyekszem jobban odafigyelni a kommunikációmra - zárta le egy mosollyal a beszélgetést.

A következő szünetben arra kérte Ivettet, hogy ne vegye komolyan a többiek piszkálódását, zárkózottságát. Lehet, több idő kell nekik ahhoz, hogy feloldódjanak.

Ivettnek volt min gondolkodnia az előadás után. Talán ő várt sokat a munkatársaitól... Attól a naptól fogva igyekezett nem bosszankodni azon, hogy mindenből kihagyják. Laciban viszont cinkostársra lelt.
A férfi egy idő után azt is elmesélte, hogy a korábbi munkahelyén hiába dolgozott jobban a kollégáknál, többet kellett letennie az asztalra - mert a nagyhangú főnöke örökké kóstolgatta a visszafogottsága miatt.

A többiek kiálltak mellette, de a felettese nem tudta elfogadni, hogy nem olyan, mint ő. A munkájába nem tudott belekötni, ráadásul nagy szükség volt a tapasztalatára, de ahol tudta, megalázta vagy provokálta. Laci egy darabig tűrt, majd egy komoly projekt közepén felállt. A főnöke hangnemet váltott, meghunyászkodott és a csillagokat is leígérte. De Laci tudta, ha marad, újra beáll a régi "rend."

Ivett napról napra jobban megértette a férfit. Az előadás óta már együtt jártak ebédelni is. A többiek csodálkoztak, hogy a szótlan fiú és az időnként harsány lány hogyan jön ki egymással. Viszont néha már mások is csatlakoznak hozzájuk. A lány sokkal türelmesebb lett, és kíváncsian várja, mit hoz az új esztendő....

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.