fájdalom Szegő Lindi továbblépés elengedés életút nehézség
A sors külföldre sodort, és az autómat otthon kellett hagynom, ám el kellett mennem elintézni néhány dolgot. Hideg lévén, belebújtam a csizmámba - új darab, szerelem volt első látásra -, és útnak indultam.

Úgy cirka kétszáz méter után nyomni kezdte a lábam. A legyalogolandó táv két kilométernyi volt, de nem volt kedvem buszozni, ezért úgy indultam el, ha törik ha szakad, gyalogolni fogok. Legalább megismerem a nagyvárost és felfedezem a környéket is egy füst alatt. De a csizmám megmakacsolta magát, és minden egyes lépésnél egyre jobban szorította a lábfejemet. A lábbelim méretre stimmelt, ám talán bedagadt a lábam, vagy a fene tudja, a lényeg, hogy a komfortérzetemet alaposan próbára tette.

Sziszegtem a fogaim között, hogy miért nem a kényelmesebb bakancsot húztam fel - már megint a hiúságom. Mert a csizma jobban áll a szőrmegalléromhoz, mint a hótaposó. Szemeimmel pásztáztam az utcát, hol találok egy padot, hogy levehessem ezt a rohadékot...

Vagy vissza kéne fordulnom, mert hazafelé ebben nem tudom megtenni ezt a távot, az hétszentség. Semmiféle ülőalkalmatosságot nem találtam, talán leülhetnék egy kerítés betonpárkányára, levehetném, kibújhatnék a zoknimból, és mezítláb visszahúzhatnám, mert akkor talán nem nyomna annyira...

De továbbmentem. Vert a víz, és szidtam magam, hogy lehet ennyi eszem... Próbáltam a környékre koncentrálni. Láttam üzleteket, különböző kinézetű és bőrszínű embereket, kórházat, játszóházat és temetőt. Utóbbi láttán tovább kalandoztak a gondolataim, eszembe jutott nagyapám tisztára vikszelt cúgos cipője, apám csámpás strandpapucsa, anyám tűsarkú cipői a szekrény aljában sorba rakva, a hazámban hagyott unokám aprócska szandálja, a nagylányom buffalo cipője a kilencvenes évek végén.

Forrás: Shutterstock

Mire a célomhoz értem, azon kaptam magam, hogy már nem fáj a lábam. Hogy a lábamra húzott vastag zokni tágította-e ki a cipőmet, vagy egyszerűen a problémához való hozzáállásom megváltozása vagy a kényelmi szempontjaim magam mögött hagyása miatt nem éreztem már fájdalmat, nem tudom. Elintéztem a dolgom, és a visszautat már könnyed léptekkel tettem meg.

Arra gondoltam, hogy idegen ország és idegen város utcáit koptatják a lépteim, és számos kényelmetlen szituációt tartogat még számomra az ittlét, amely bőven túlmutat a komfortzónámon. Nem állhatok meg, ahogy nem állhattam meg azért, mert törte a lábam a cipő, nem fordulhattam vissza megint, ahogy ezerszer megtettem már kényelmességből.

Előre vitt az akaratom, és akkor a "csizmám" az életem volt, amely keményen megszorongatott már többször is. Én folyton lerúgtam magamról, és egy másik helyzetet próbáltam élni, amely lehet, hogy kényelmesebb életet ígért, a sors mégis a nehezebb utakra kényszerített.

Most is csak rajtam múlott, hogy levetem, visszafordulok-e, vagy vállalom a nehézségeket és kényelmetlenségeket, és nem futamodom meg. Hiszem, hogy ha kitartok, akkor majd ahogy a cipőm szorítása is enyhült, úgy fog előbb-utóbb enyhülni a sorsom vasmarkának szorítása is. Hazaérve levettem a csizmám, és a szekrénybe tettem. Holnap újabb útra indulok benne.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.