szerelem randi párkapcsolat múlt jövő utálat Törőcsik Edit
Látásból ismerték egymást még középiskolából - egy évfolyamba jártak. Mindkettőjüknek jót tett az idő. Emese emlékezett a srácra, a pipaszár lábaira, a göndör hajára, ami felfelé nőtt, és olyan volt, mint egy gyapjúsapka, és hogy mindig hatalmas tenisztáska volt nála.

Úgy tűnt, hogy nagyobb a táska, mint a fiú. Gábor is emlékezett a lányra, Martens bakancs, szűk farmer, óriási kockás ing, metálos póló. Soha nem beszéltek egymással, és azt gondolták, ez így is marad.Gábor iskola után minden nap edzésre ment, a tanulás nem nagyon érdekelte, csak azt várta, teljen már el az idő, és mehessen a Testnevelési Főiskolára. A lányok sem érdekelték, az csak érettségi után fért bele a kedvébe és az idejébe. Elhivatott volt a sport iránt.

Emese ezzel szemben meg akarta váltani a világot akarta. Hangos volt és összeférhetetlen - legalábbis akkor úgy tűnt. Pedig csak érvelt, vitatkozott, nem hagyta magát. A tanárok sem nagyon kedvelték, bár jó tanuló volt, de igyekezték elkerülni, mert tudták, Emesének az nem érv, hogy: "Mert én azt mondtam."

Gábort igazából taszította, hogy a lánynak be nem áll a szája. Mindketten azt várták, hogy fejeződjön már be a középiskola, és mehessenek abba a közegbe, ahol igazán jól érzik magukat, ahol egyikőjükre sem néznek úgy, mint egy UFO-ra.

Az elmúlt tíz évben, az érettségi bankett óta nem is hallottak egymásról, sőt, nem is találkoztak. Ami azért szokatlan, mert egy ekkora kisvárosban ehhez óriási szerencse kell. Ezért a buliban, ahol találkoztak, először meg sem ismerték egymást. Bemutatkoztak, és mivel egyikük neve sem túl ritka, így "ismeretlenként" beszélgetni kezdtek.

Tipikus csevej: ki mivel foglalkozik? És innentől lett érdekes a téma mindkettőjüknek, mert Gábor sportújságíró lett, Emese pedig éppen a nagydoktoriját írta nyelvészetből. Hopp, ezer közös téma, ki kit ismer, ki mit írt, ki mit szól hozzá? A hangos zene miatt kimentek a konyhába, ahol - köztudottan - a legjobbakat lehet beszélgetni.

Forrás: Shutterstock

Aztán szóba jött az is, hogyan kerültek ebbe a buliba. Igazán vicces volt, amikor rájöttek, hogy gyerekkoruk óta ismerik egymást, sőt, a gimiben nem is bírták a másikat. Elfogyott a kaja a buliban, és ők kettesben akartak lenni, ezért úgy döntöttek, elsétálnak gyrost enni. Sorba állva beszélgettek, egyre közelebb és közelebb egymáshoz.

Olyanok voltak, mint egy pár. Ezután sétálni hívta a lányt, hogy nézzék meg, mi van ilyenkor a városban. Igazából tudta, hogy semmi, de nem merte direktben felhívni magához. Amikor már kézen fogva bolyongtak, Gábor érezte, hogy itt a helye egy csóknak, Emese viszonozta, és nem is volt kedvük abbahagyni.

Amikor a férfi végre megkérdezte, hogy felmenne-e hozzá, csak egy kurta persze volt a válasz. Dolgoztak a hormonok, a liftben már egymáshoz simulva várták, hogy felérjenek az ötödikre. A lakásban Gábor körbevezette a lányt, megmutatta a kedvenc könyveit, készített egy teát, és a kanapén ülve folytatták a beszélgetést. Csókolóztak, csevegtek, és a ruhák is valahogyan a földre kerültek.

Aztán Gábor elment a fürdőszobába, a lány a szobában maradt, majd egy nagy csattanást hallott. Rohant, a csukott ajtón kopogott, szólongatta a fiút, majd benyitott. Gábor a földön fekve, iszonyatos görcsök között öklendezett. Keresett neki egy lavórt, engedett egy pohárba vizet, és egyedül hagyta.

Csak a nappaliba ment vissza, mert tudta, hogy ilyenkor mindenki egyedül szeret lenni, vagy legalábbis nem egy olyan csajjal, akivel most készül összejönni - erre a romantikus pillanat helyett hányni kezd. Úgy gondolta, megvárja míg Gábor jobban lesz, aztán hazamegy. Amikor Gábor már túl volt a nehezén, ő is érezte, hogy hányingere van. Nem akart maradni, szólt, hogy inkább hazamenne, azonban a hányásnak nem lehet parancsolni. Ő a vécébe rohant, nem akart a fiú előtt hányni. Ez ment vasárnap reggelig.

Kedden délelőtt a városi ÁNTSZ tájékoztatta a lakosságot, hogy a Rákóczi út 33. szám alatti gyroszozót harminc napra bezárja, mert a hétvégén tömeges gyomorrontást kaptak a vásárlók, akik ételt fogyasztottak ott. Ez lassan 6 éve volt, Emese és Gábor pedig azóta is egy pár.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.