gyerek apa család szeretet gyereknevelés Törőcsik Edit
Nemsokára kiírják, melyik kaputól indul a gép, Csabika, a kijelzőt kell figyelni. De apa okos, és tudja, schengeni országba megyünk, szóval, fogadjunk, hogy a tizenhetes lesz! A nem schengeni azt jelenti, hogy útlevélvizsgálat meg vámvizsgálat is kell, csak úgy lehet be- és kilépni az adott országból.

Az sokáig tart. Emlékszel, amikor Szarajevóból jöttünk? Negyven percig álltunk sorba, mert több gép is akkor ért be, és egyesével mindenkit megnéztek. Nem kell pisilned? Mert ha kimegyünk a kapuhoz, nem tudsz pisilni, amíg fel nem száll a gép, szóval, ha nem kell, akkor is menj! Hallgass apára, apa tudja. Ugye, mostál kezet? Szappannal? Alaposan? Nehogy valami reptéri bacit összeszedj nekem, aztán majd rosszul érzed magad, és elrontod az apával töltött közös pár napot. Te nem is tudod, milyen sokba kerül az egészségügyi ellátás Berlinben!

Ezért szól neked apa, mert én tudom, és tessék szót fogadni! Szóval, alaposan! Na, nem, kisfiam, ha bizonytalan vagy, akkor menj vissza, és ismételd meg! Ártani nem árt egy kis mozgás. Na, uzsgyi! Ja! A kéztörlést el ne mulaszd! Ne a kézszárítóval, az maga a bacilusok termőhelye, hanem a papírtörlővel. Jó sokkal! Amúgy nem szemetelünk, de a tiszta kézért bármit. Nem kár azokért a fákért, amik azért halnak meg, hogy az embereket megmentsék a bacilusoktól.

Csabika! Ha szomjas vagy, vagy az leszel, akkor most vegyünk még itt, a tranzitban vizet, mert a gépen drága! Mondjuk, apa direkt szólt neked tegnap, hogy hozd a kulacsod, mert most engedhetnénk bele vizet - de ugye, elfelejtetted elhozni. Mert mindent vagy hússzor kellene elmondani, hogy megjegyezd. Olyan értetlen vagy. És éretlen is. Nemsokára beszállás, de apa nem dőlt be a fapadosok lehúzásának, ezért nem egymás mellé szól a jegyünk, de ne aggódj, majd cserélgetünk!

Forrás: Shutterstock

Megértik, hogy apa a fiával együtt akar ülni. Készítsd elő az útleveledet, Csabika, ugye elhoztad? Vagy a személyidet? Mondtam, hogy kelleni fog! Ügyes vagy. Azt ugye tudod, hogy a gép elejében ülni biztonságosabb, mint hátul? De csak másfél óra az út, szóval, úgysem lesz semmi, végül is tök mindegy, hol ülünk.

Vedd le a fülhallgatót, egyrészt, mert oda kell figyelni arra, amit az utaskísérő magyaráz, másrészt meg tessék örülni annak, hogy apa elintézte, hogy egymás mellett üljünk! És ha már így alakult, beszélgessünk! Tudod, két ember között a legrövidebb út egy mosoly, szóval, nézz már rám! Apa rád mosolyog! Ugye, te is érzed, jól indul ez a nyaralás? Csak mi ketten, fiúk, együtt, alig bírtam kivárni. Kinéztem egy rakás programot, ami szerintem jó lesz nekünk. Nem, tényleg nem kérdeztelek meg, de hát bízz bennem, apa jót akar neked, mint mindig.

Látod? Azt is elintéztem, hogy ablak mellé ülhess. Milyen szép, hogy a felhők felett mindig süt a nap, ugye? Csabika, figyelj már, ez azt is jelenti, hogy minden rossz elmúlik, és utána gyönyörű lesz. Micsoda bölcsesség! Jó téged úgy tanítani, hogy észre sem vesszük, én csak mondom a sok okosságot, amit tudok, te megjegyzed, és a kör bezárult, a tudás rögzült. Milyen csinos ez az utaskísérő, ugye, Csabika?

Azért ha mondok valamit, figyelhetnél rám! Mindig lesütöd a szemed, mintha nem vennél rólam tudomást! Zavarban vagy a csinos lány miatt? Idehívom neked, tudsz vele beszélgetni, majd apa elintézi ezt is!

Hová akarsz menni? Wc-re? Megmondtam, hogy menj el még indulás előtt, nem jó tartogatni a vizeletet a hólyagban. Csak pang ott, aztán majd amikor annyi idős leszel, mint én, majd jönnek a prosztata problémák. Jól van, kiengedlek, a fene abba a türelmetlen természetedbe, most olyan vagy, mint anyád, amikor nem bírom. Moss kezet rendesen, bár ez itt semmit nem ér, amikor visszaérsz, adok neked fertőtlenítőt, hogy biztosan tiszta legyen a kezed.

Nem értem, hol vagy Csabika ilyen sokáig? Az utaskísérőt kérdezem, hogy csak nincs valami gond, mondja, hogy Csabika leült elöl egy üres helyre. Nem értem. Mi lehet a baj velem?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.