díszítés Pálfy Dalma karácsony felesleges dekoráció biszbasz
A "Múlt karácsony" című filmben a főhős egy olyan boltban dolgozik, ami tökre úgy néz ki, mint... nos, mint a lakásom. Imádom az adventi időszakban kidekorálni a lakást - hogy úgy nézzen ki, mint egy porcukorral szórt mézeskalács-mesekuckó az Északi-sarkon.

Tudom, tudom, sokaknak ez giccses és undorító - meg főként felesleges -, de nekünk igazán örömet szerez ez a hangulat.

Amikor megtudtam, hogy a nappaliban van egy kis elektromos kandalló, valahogy sejtettem, hogy ez tökéletesen bele fog illeni a karácsonyi őrületembe. Lelki szemeim előtt megjelent a műtűz, tetején zenélő lovacskás körhintával, favonattal, pulcsis rénszarvassal - és még egy elmaradhatatlan mikulássapkás flamingós hógömbbel is.

Azt ne kérdezd, miért van a kandalló felett unikornis fej! Mert nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ilyenkor könnyen rénszarvassá válik egy agancsos hajpánt segítségével. És még pirosan világító golyó orra is van. És ez csak a nappali egyik fele...

Gyöngyös égősor itt, hópelyhes égősor ott, elég fényt adnak, hogy ilyenkor a csillár is pihenjen egy kicsit. A másik oldalon pedig egy óriási, csengettyűs magyal koszorú alatt áll a világ talán legnagyobb diótörője. Diót ugyan biztos nem tud törni, de nem érdekel, teljesen más feladata van. Mert diótörő nélkül nem karácsony a karácsony! Sőt, a napokban kinéztem mellé egy 1 méter magas, antikolt lámpást MŰHÓVAL. Akarom! Szükségem van rá!

Forrás: Shutterstock

Nekem a bejárati ajtóra is olyan karácsonyi koszorú KELL, ami széltében kitölti az ajtót. És minimum illatos! Ez ugyanis a belépő ember legelső benyomása, úgyhogy itt a narancsillat EL-EN-GED-HE-TET-LEN!

És ha már illat, akkor nagyon figyelek a részletekre is. Egyrészt, hogy más illatos csecsebecse ne legyen a lakásban, hiszen a konstans sütikészítés és az adventi baráti összejövetelek forralt borai megteszik a hatásukat. Viszont azért a mosdóban ilyenkor nálam ALAP az illatos, rénszarvasos wc papír. A konyhában pedig a karácsonyi konyhai törlőkendő. És persze a karácsonyi dobozos zsepi is. Na, meg a fenyőfás zuhanyfüggöny. Amit csak magamra húzok, amikor beülök a kádba, és máris Karácsonyországban vagyok.

A konyhakertben lévő fácska sem marad ki, szépen ki van világítva. Sőt, tavaly vettem mellé egy világító hintalovat és néhány csillagot. Idén csatlakozott hozzájuk egy vonat és egy szánkó is. Most nagyon-nagyon vágyom két rénszarvasra is, de sajnos már átlógna a szomszédhoz. De biztos meg tudom vele beszélni. Csak megérti, hogy nekem erre szükségem van.

Forrás: Shutterstock

Apropó, szomszédok, ők decemberben 4 hétig nem alszanak, mert a kertem olyan fényárban úszik, hogy még a sarkkörön túl sincsenek hozzászokva ekkora éjszakai világossághoz. Néha aggódóm, hogy a villogó fénysorok meg ne zavarják a város repülőgép-forgalmát.

Most láttam, hogy valahol design poroltót gyártanak. Máris megnézem, hogy van-e karácsonyi kiadás. Mert ugyan gyertyát pont a tűzveszély miatt nem rakok a fára, ilyet akkor is MINDENKÉPPEN AKAROK a fa mellé.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.