gyerek 40 felett megbecsülés Berill Shero gyerekvállalás
Anita közlése meglepett: telefonon kérte, hogy a szokásos sütizést hozzuk előbbre, mert babát vár, és pont akkorra van kiírva, mikor össze szoktunk ülni dumálni. A hír a székbe szegezett. Mindig nagy öröm egy gyerek érkezése, de ő soha nem tűnt anyatípusnak.

Negyven felett, vezérigazgatói pozícióban, évi többszöri síeléssel, nyaralással, folyamatos utazással el nem tudtam képzelni, hogy fér bele az életébe egy gyerek. Mindig a vállalat előmenetelét tartotta elsődlegesnek, meg azt, hogy az átlagtól magasabb életszínvonalon éljen. Azért persze ne egy karrierista, hülye picsát képzeljetek el! A barátnőm intelligens, jó humorú, az életet reálisan szemlélő nő.

Évente két-három alkalommal ülünk be együtt a cukiba: az ő születésnapján, az enyémen, meg egy random nyári napon. Izgatottan vártam, hogy áll neki a terhesség, és mit fog mondani az egészről. Ahogy lehuppant a székre, elgyötörten mosolygott:

- Nem ilyennek képzeltem ezt az egészet. Már nagyon várom, hogy megszülessen Mira, mert nehéz cipelni.

- Elhiszem, bár látom, hogy nincs rajtad felesleg - bókoltam őszintén.

Megrendeltük a sütit, és alig vártam, hogy meséljen. Sok kérdés kavargott bennem, de nem akartam letámadni, szerencsére ő egyből a közepébe csapott.

- Mit szólsz hozzá, hogy én várok babát, holott te szerettél volna mindig gyereket? - Meg sem várta a választ, úgy folytatta. - Anyám totál ki van borulva. Az unokának örül, de annak nem, hogy Péter továbbra sem tervezi, hogy elvesz. Mondjuk, nem mintha hozzá akarnék menni. Bőven elég, ha a kezdeti időben mellettünk lesz és segít. Eszem ágában sincs összeköltözni vele.

Helyeslően bólogattam. Kettőjük kapcsolata évek óta tartott, üzleti úton találkoztak, viszont Pétert a munkája Londonba szólította úgy másfél éve. Azóta havonta-kéthavonta együtt töltöttek néhány napot, olykor egy-egy hetet, és élvezik, hogy nincs kötöttség.

- Péter amúgy is nehezen emésztette meg, hogy a tizenkét éves Bence mellé lánya születik. Nem terveztük a babát, védekeztünk, de aztán így sikerült. Sokat gondolkodtam az elején, mi lenne a jó. Tudod, hogy nem vagyok vallásos, Péter is nagyon megjárta az előző kapcsolatával, szóval, nagy volt a kísértés, hogy elvetessem a kicsit. Aztán arra jutottam, ha már minket választott, és megadatik, hogy negyvenhárom évesen anya legyek, akkor nincs mese, át kell alakítanom az életemet.

Forrás: Shutterstock

- Hogy fogod bírni? Nem éled meg lemondásként, hogy kimaradnak a hosszabb utak, és ott kell hagyd a céget egy időre? Na és hogy lesz Péterrel a továbbiakban?

- Szeretem, de nem várom el tőle, hogy mindent feladjon a lányáért. Nem tudna már normális családban élni, megszokta, hogy a maga ura. Bencével is csak akkor találkozik, amikor a srác igényli.

Nem akarok semmit rákényszeríteni. Megbeszéltük, hogy támogat, a nevére veszi a gyereket, de egyébként minden marad úgy, ahogy eddig. Anyámékkal viszont nehéz volt megértetni, hogy a lányomat én fogom felnevelni, egyedül vállalva minden anyagi terhet.

Pétertől csak érzelmi támogatást várok, mást nem. Az első hónapokban otthoni munkán lesz, és azt kérte a cégtől, hogy Magyarországról végezhesse. Belementek, így addig mellettünk marad. De nem akarom, hogy azt érezze, felcsináltattam magam és kihasználom. Az exneje így is ezzel vádol... Pedig megpróbáltuk elmagyarázni neki, hogy a kisfia továbbra sem szenved hiányt semmiben.

Helyeslően bólogattam. Én ugyan nem ilyen családmodellt képzelek magamnak, de kinek van joga ítélkezni Anita felett? Megteheti, hogy egyedül tartja el és neveli fel a gyerekét, még akkor is, ha ez így elsőre furán hangzik. Mivel másabb a helyzet, ha egy nő néhány hónap/év múlva marad magára a gyerekkel, és az apa semmilyen módon nem támogatja őket?

Azt hiszem, a barátnőm kellően bölcs döntést hozott: nem erőszakolja rá magát a férfira, akit szeret, és aki a gyereke apja. Persze, ha Péter mégis úgy dönt, hogy hazaköltözik és vállalja az együttélést, azzal csak nyernek. Ha viszont ebben a felállásban is boldogok, miért törnénk pálcát felettük?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.