szerelem párkapcsolat szakítás magány szavak Seiler Andrea fájdalom hiány
Vannak napok, amik üresek. Se egy fontos hívás, se egy igazán vicces üzenet. Se szerető, se irigy, minden csendes. Ebben a csendben vagy megőrülök és sírok a trolin, mert szomorú dalt játszik a telefonom, vagy némán ülök a munkahelyemen.

Ki vagyok éhezve információkra - az éhségem persze belülről fakad, mert hiányzik valami, amit mással próbálok pótolni. Legyen az politika, egy krimi, vagy mások életének alakulása. Akármi, ami meghozza a pillanatot, amikor rádöbbenek, mi is az az apró darab itt belül, ami nem hagy nyugtot.

Ezekben az üres napokban először futok a káosz sötétségében, hátha el tudok bújni magam elől. De az élet, vagy a sors, vagy az univerzum - bárminek is nevezzük - nem díjazza a menekülést. Lóhalálomban, mikor már nem bírom, és megbicsaklik a bokám, akkor ér utol.

Finoman néz rám, ahogy fekszem a hideg földön, és kedvesen azt kérdezi: meddig még? Végül belátom én is, hogy ennek így nincs értelme. Véget nem érő hajszában veszek részt, és tudom, hogy én leszek a vesztes ebben a versenyben. Mert bármeddig is bírom, aminek el kell jönnie, az sosem hátrál, örökké a nyomomban lesz.

Forrás: Shutterstock

Szóval, csendben leülök a szobám padlójára, és írok. Eszembe jut, amikor a lakótársam egy hétig szinte nem kapott levegőt a folyamatos stressztől. Én sem kapok levegőt, csak engem azok a szavak fojtogatnak, amiket nem oszthatok meg azzal, akit az érdektelensége miatt lenémított a világ körülöttem. Aztán rájövök, hogy pont ez most a legnagyobb okom a csendben maradásra. Mert néha túl sok a szó és túl kevés a tett. Minden leütött betű, kimondott hang mélyebbre nyom, teherként terül szét a lelkünkön és sosem hoz megnyugvást.

Hiába keresem pánikszerűen az arcod a tömegben, pontosan tudom, hogy nem lesz ott. Aztán amikor már hajlandó vagyok alámerülni a lelkem sötét tengerében, végre abbamarad az eső. Tudom, hogy a szivárvány ideje még nem jött el, de ha ezt az apró tényt sem ünneplem meg, akkor áruló leszek a saját szememben, telhetetlen és türelmetlen. Örülök a változásnak, de még maradok magamnak, kicsit elbújva, kicsit romokban, kicsit elveszve.

Talán gyártanom kellene egy táblát, ráírni kunkori betűkkel, hogy Felújítás miatt átmenetileg zárva, és kirakni a lelkem ajtajára. Picit várjatok, még nem vagyok teljesen önmagam. Még nem szeretem magam annyira, mint az összes elveszett kóbor állatot az utcán...

Még nem ismerem magam annyira, hogy lássam, melyik a jó irány. Még nem fogtam fel teljesen, mit is jelent az, hogy fektess energiát magadba, és megtérül. Még nem tudom, hol a vége, de ha van, biztosan megtalálom egyszer...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shuttertsock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.