élet hála felismerés hozzáállás Fehérvári Varga Judit gondolkodás
Pár napja a villamosról leszállva megláttam egy vak lányt, és felajánlottam neki a segítségemet. Átkísértem a zebrán, aztán segítettem átszállni egy másik villamosra, közben beszélgettünk.

Miután elváltunk, azon gondolkodtam, milyen nehéz lehet neki egy olyan egyszerű dolog, mint például átszállni egyik járatról a másikra. Persze egyedül is megoldja, de sokkal egyszerűbb, ha valaki segít neki. Nekünk pedig - akik látunk -, eszünkbe sem jut, hogy ez mekkora ajándék, és egyáltalán nem magától értetődő.

Képesek vagyunk olyan dolgokon stresszelni magunkat, hogy lökdös a tömeg, nem ír a kiszemelt pasi, vagy sorba kell állni a boltban. Miközben örülnünk kellene, hogy látunk, hallunk, van kezünk, van lábunk, és bárhova elmehetünk - anélkül, hogy mások segítségére szorulnánk.

Sokat hallunk arról, hogy hálásnak kellene lennünk, vezessünk hálanaplót stb. De az igazság az, hogy a hétköznapokban sokszor nehéz észrevennünk, mennyi jó dolog van az életünkben - gyakran csak a rosszra fókuszálunk. Pedig teljesen más lenne a közérzetünk, a mindennapjaink, ha néha a pozitívumokra is figyelnénk. Van hol laknunk, vannak emberek, akiknek fontosak vagyunk, egészségesek vagyunk.

Forrás: Shutterstock

Ehelyett azon mérgelődünk, hogy megjött a villanyszámla, vagy nincs ülőhely a metrón. Ezzel viszont az a baj, hogy a stressz és a hála két olyan érzés, ami kizárja egymást. Tehát ha stresszes vagy, nem tudsz hálás lenni, és fordítva. Gondolj vissza egy esetre, amikor hálát éreztél - biztos, hogy a stressznek akkor nyoma sem volt.

Engem aznap, amikor segítettem ennek a lánynak, elöntött a hála. Hálás voltam az életemért, azért, hogy látok, hogy van munkám, otthonom, és emberek az életemben, akiknek fontos vagyok. És tényleg igazán, maradéktalanul boldog voltam - akkor, ott, kora reggel a villamoson. Mert a boldogság nem a nagy pillanatokból áll, hanem abból, hogy jól érezzük magunkat a mindennapokban. Hogy örülni tudunk a munkánknak.

Hogy örülni tudunk a barátainknak és a családunknak, akik megnevettetnek minket és mellettünk állnak. Hogy tényleg hálásak tudunk lenni egyszerűen csak azért, hogy élünk, hogy egyediek és megismételhetetlenek vagyunk - minden hibánkkal együtt. Hogy önzetlenül segíteni másoknak jó dolog, mert sokszor egy aprósággal jobbá tehetjük valaki életét, és ez nekünk nem kerül semmibe.

Az igazi boldogság az, ha észrevesszük magunk körül az apró csodákat, amik igenis ott vannak minden egyes nap - már persze ha egy nézőpontváltással esélyt adunk magunknak, hogy ezeket megláthassuk.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.