támogatás gúny párkapcsolat álmok Zavada Janka
Naplóbejegyzések az életemből...

"2012. 05.19. - szombat.

Kedves Naplóm! Sajnálom, hogy mostanában elhanyagoltalak, de Béla túl sok figyelmet követel magának. Szerinte az írás csupán időpazarlás. Majomkodás és feltűnési viszketegség.
Amúgy sem vagyok elég kreatív, sőt, szerinte inkább kifejezetten tehetségtelen... Lehet, hogy ő kívülről jobban látja ezeket a dolgokat. Én elfogult vagyok, na nem a tehetségemet illetően, hanem az írással kapcsolatban. Mert mindig is ez volt az álmom, amióta csak képes voltam önálló szavakat leírni egy füzetbe.

Néha követelem, hogy hadd szakítsak magamra egy kis időt. Hadd legyek ismét önmagam, mert érzem, hogy kezdek belefásulni, és megtörni a nyomás alatt.

De ilyenkor mindig csúnyán összeveszünk. "Ideje lenne felnőni" - hangoztatja egyre sűrűbben. Nem tudom, mit tegyek. Régen olyan könnyű volt, amikor csak magam voltam. Leültem, és hagytam, hogy szárnyaljon a képzeletem. Glosszák, cikkek, novellák, mind-mind olyan könnyedén pattantak ki a fejemből. Mostanában viszont nem megy, mintha valami gátolna."

"2019. 05.19. - vasárnap

Kedves Naplóm! Tudom, hogy mostanság rengeteg időt töltök veled. Talán néha már unod is. Ne haragudj, de túlcsordul bennem az írás utáni vágy. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a rengeteg ötlettel és tervvel, amik egymást követve sorakoznak a fejemben. Félek, ha leállok, valamit elfelejtek. Ádám minden alkalommal rákérdez, van-e valami újdonság, amit elolvashat.

Forrás: Shutterstock

Ő az első számú rajongóm, kritikusom, múzsám. Sok történet ihletője, még többnek a főszereplője.

Emlékszem még, hogy pár éve mennyire szenvedtem. Kétségek között vergődtem - akkor még nem tudtam, miért. Ma már igen. Nem a megfelelő embert választottam társul. Visszafogott, megfojtotta a gondolataim legapróbb csíráját is. Szerencsére most jó helyen vagyok. Megtaláltam azt az embert, aki nemcsak bátorít, de a segítségével új magaslatokba is eljuthatok."

Két feljegyzés, két kapcsolat. Egyértelmű, melyikben miként működött a lány. Az elsőben szenved, szorong, és kétségei támadnak azzal kapcsolatban, amit előtte jól csinált, legyen az írás vagy bármi más... Ha a partnerünk nem támogatja, vagy netalán még ellenzi is a hobbinkat, idővel bizonyosan feladjuk. De valóban megéri elengedni az álmainkat a másik kedvéért? Nem önzőség ez az elvárás az állítólagos szerelmünk részéről?

A második bejegyzés magabiztosságot, biztonságérzetet tükröz. Ez az a fajta kapcsolat, amit mindenki megérdemelne. Mert az, hogy valakivel összekötöd az életed, még nem jelenti azt, hogy fel kell adnod mindent. A jó párkapcsolat arról ismerhető fel, hogy a felek hozzátesznek a társukhoz, nem pedig elvesznek belőle. Bátran és nyugodtan kérnek a másiktól segítséget, tanácsot. Minden kreatív ember mögött kell állnia egy olyan társnak, aki építő kritikával szolgál a számára, vagy előrelendíti, ha kell - de semmiképp nem tartja vissza!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.