jövő emlék Lippai Flóra változás tapasztalat jelen múlt
A nosztalgia szemét egy alak. Elhiteti veled, hogy régen egy mézeskalács házikóban élted a tökéletes életedet, a mostani szürke hétköznapjaid pedig csak depressziós jégkrémzabálásból állnak.

Emlékszem, régen a harmincas nőkre úgy tekintettem, mint "szegény asszonyokra", akik már túl vannak a legszebb éveiken, és vergődhetnek a kakis pelenkák, valamint a megunt férjük között. Az persze nem számított, hogy akkoriban csóró voltam, önbizalomhiányos és szerencsétlen... Ha valamiféle varázslat segítségével levelet küldhetnék a húsz éves énemnek, biztos, hogy valami ilyesmit írnék.

1. Harminc évesen sem úgy nézel ki, mint egy anyóka!

Igen, már megjelent egy-két ránc a homlokomon, de még mindig bőven megfordulnak utánam a férfiak. Nem lettem valami nagy díva, a kisboltba még most is simán leszaladok macinaciban és melegítőfelsőben. Viszont már nem csak szakadt cuccokban járok - és képzeld, nőnek lenni nem azt jelenti, hogy piros magassarkúban kelsz és fekszel!

2. Nem akkora poén heti 5000 Ft-ból élni!

Főleg, mivel anyu már nem küldi a kaját, és nem akarsz majd örökké a koliszobában lakni, bármennyire is jó most ott neked. Tudom, egyelőre még elvagy azzal, hogy számolgatod az ötszázasokat a szakadt pénztárcádban. De hidd el, nem rossz, ha van némi tartalékod és nem csak a kínaiból tudsz kaját venni!

Azért egy jó Smack leves még most is jöhet, ha nincs kedvem főzni. Nem mintha nagy konyhatündérré váltam volna, a pasim viszont szeret a tűzhely felett tüsténkedni. Hopp, el is spoilereztem magam!

3. Már fontos az egészségem.

Ez persze nem jelenti azt, hogy 100%-ban oda is figyelek rá, de legalább már bűntudatom támad, ha megakad a szemem egy zacskó chips-en. Eljön majd az idő, amikor boldogan búcsút intesz az alsópolcos boroknak, és végre nem Dankó Pista bácsi fogja elhúzni a nótádat, hogy másnap kegyetlen fejfájásra ébredj.

Forrás: Shutterstock

4. Szinglinek lenni nem olyan jó, mint képzeled.

Van egy jó hírem: pár hónap, és kiszeretsz abból a gyökérből, aki évek óta tépi az idegeidet. Már bontogatod a szárnyaidat a szabadság felé, ami rendben is van, mert ez az időszak gyönyörű. Viszont néhány év múlva megtudod, milyen az, amikor stabil párkapcsolatban élsz - az előtte lévő szingli időszak ekkor már egy rossz, kaotikus maszlagnak fog tűnni. Jó dolog, ha valaki szeret, törődik veled, és persze éjjelente van kihez hozzábújni. Az esti bulik ezt sosem fogják neked megadni.

5. Nem csak a rockzene létezik!

Tudom, tudom, most azt hiszed, a metálon kívül minden más csak zaj. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: a filmzenék ezerszer klasszabbak. És igen, tudom, hogy most el fogsz átkozni, de egy fárasztó nap után simán álomba szenderülök a vonaton egy gagyi latin popszámra. Az elektromos gitár nem minden. Ha pedig igazi metált akarsz hallgatni, hagyd egy kicsit a Nightwish-t, és kóstolj bele az Iron Maidenbe!

6. Még mindig jó fej vagyok!

Pedig hidd el, az élet nem lett könnyebb, sőt! Ennek ellenére megmaradt a humorom, jóval kevesebbet panaszkodom, és nyögvenyelősen ugyan, de veszem az élet akadályait - mivel nincs más választásom. Elismerem, hogy kicsit benagymamásodtam, de ezt kérlek, nézd el nekem, mert rengeteget dolgozom, és már nem is vágyom a régi pörgésre.

Az érdeklődésem, nyitottságom viszont még mindig töretlen, és persze még mindig meg akarom menteni a világot - csak most már úgy, hogy a realitás talaján maradok közben.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.