párkeresés Sándor Lívia okok pasizás hibás ismerkedés
Szinte az összes harminc fölötti barátnőm szingli. Én szerencsés vagyok, mert elég hamar - és minden erőfeszítés nélkül - szembejött velem az igazi. Viszont bánt, hogy nekik nem sikerül. Valahogy nem találnak normális pasit.

Pedig helyesek, szépek, értelmesek - jó csajok! És vágynak is egy jó kapcsolatra... De akkor miért nem találják a herceget? Sokat beszélgetek velük arról, hogy mit is szeretnének, és egy elég komoly egyezőséget találtam: hatalmas elvárásokat támasztanak a férfiakkal szemben. Azt akarják, hogy minden stimmeljen! Nincs kiskapu, nincs összecsiszolódás!

Egyből legyen a lehető legtökéletesebb az egész! Egyezzenek a gondolataik, az elvárásaik, a fickónak legyen hatalmas háza, kiváló egzisztenciája, teljesítsen kiválóan az ágyban, legyen romantikus, kedves, elhivatott... Ez számomra elképesztő. Mégis hogy akarnak pasit, ha egy listával ismerkednek?

Az egyik barátnőm a mindent elsöprő szerelmet várja - szerinte, ha azonnal nincsenek perzselő érzelmek, akkor az később már nem is alakulhat ki. A másiknak még különösebb elmélete van: hihetetlen, de kizárólag ázsiai urakkal hajlandó ismerkedni. A harmadik barátnőmnél az a kikötés, hogy teljesen vegetáriánus legyen az úriember, mert nem kerülhet hús a lakásba.

Ennyi feltétel mellett vajon meg lehet találni a társadat? Szerintem nem. Hiszen annyira az elvárásokra koncentrálsz, hogy közben nem látod meg az igazi értékeket.:

  • Nincs lakása? Kuka! Pedig lehet, hogy egyébként ő a legjobb ember a világon, és lakást is tudna venni, csak még a bankban hever a pénze, amit nem köt a randipartner orrára az első találkozó alkalmával.
  • Húst eszik? Na és?! Egy apró szokás, ami nem passzol. Majd otthon nem eszi, probléma megoldva. Ennek ellenére lehet, hogy kiváló lelkitárs és szerető - de a barátnőm nem ad neki lehetőséget, hiszen a listából egy dolog nem stimmel.
Forrás: Shutterstock

Persze, legyenek egy nőnek igényei, de szerintem a legtöbben ezt túlzásba viszik. Nem minden esetben jön azonnal a szikra, nem minden esetben passzol minden elsőre. Lehetnek súrlódások, de annál édesebb az összecsiszolódás.

Megfigyeltem: ha úgy megyek el vásárolni, hogy minden paraméterét megtervezem a keresett ruhadarabnak, biztosan üres kézzel, csalódottan térek haza. Ezért már egy ideje nem agyalom túl. Amikor szembejön valami, ami tetszik, akkor esélyt adok neki,és felpróbálom. Ha passzol, jön velem haza, ha nem, akkor marad.

Volt már, hogy két télen keresztül hajkurásztam egy bizonyos fazonú kabátot, és nem találtam, pedig tudtam minden paraméterét. Majd amikor lemondtam róla, akkor szembejött velem. Minek köszönhettem ezt? Hogy elengedtem az elvárásokat. Nem kerestem, ezért meglett.

Üzenem minden olyan szingli hölgynek, aki kínkeservesen, ezer paraméter szerint keresi a párját, hogy engedje el. Engedd el, és meglesz! Szembe fog jönni, akkor, amikor a legkevésbé várod. Ha nem magasodik előtted egy elvárásokból épített fal, meg fogod látni a másik értékeit, és egy tökéletes kapcsolat várhat rátok.

Sándor Lívia

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.