szerelem kibeszélő megcsalás magazin párkapcsolat kapcsolat Ferencz Gabriella hazugság félrelépés
"Azok csak gyors numerák voltak! Nem jelentettek számomra semmit!" - mondta Roland kivert kutya szemek kíséretében a barátnőjének, aki nem tudta, hogy sírjon vagy ordítson.

Mindkettő benne volt, de hatalmas fájdalma ellenére sem tudott azzal az emberrel kiabálni, akivel közös családot, jövőt terveztek - és aki az elmúlt évtized minden reggelén mellette ébredt. Persze nem Roland vallott színt, sőt, utolsó percig tagadta, hogy akár csak egyszer is megcsalta volna Grétát. Szerinte ez még a megbocsájtható kategória, és egyébként is csak a testek találkoztak, a lelkek nem. Így pedig egyértelműen nem megcsalás, vagy olyan nagy dolog, amiért tízévnyi kapcsolatot a kukába kellene dobni.

Még ha érzelmileg nem is kötődött hozzájuk, a tényen nem változtat, hogy évekig hazudott annak a nőnek, aki szerette, aki a legnehezebb időkben is mellette állt. Sőt, most minden mocskos dolga ellenére próbál Gréta lelkére hatni és elhitetni vele, hogy a történtek mit sem számítanak. A lány nem értette, hogyan hazudhatott neki, hogy tehette kockára a szerelmüket, és hogy gondolhatja, hogy ez így oké.

Bár a sírástól nem nagyon látta a táskát, amibe pakolt, de csukott szemmel is tudta, hogy melyik polcon vannak a férfi ruhái - amelyektől most minél hamarabb meg akart szabadulni. Amikor végzett, a kezébe nyomta, egy pillanatra érezte a férfi bőrét, és ez az ismerős érzés fájón nyilallt a szívébe.

- "Menj!" Csak ennyit tudott neki mondani. Semmi másra nem vágyott, csak arra, hogy a bánatát a négy fal között, egyedül élhesse meg. Senkire nem tartozik ugyanis, hogy mennyire szenved. A párja elment, de láthatóan csak időt akart adni a barátnőjének, nem pedig véglegesen szakítani vele. Ettől kezdve folyamatosan üzenetekkel, hívásokkal bombázta, amikre a lány nem reagált.

Forrás: Shutterstock

Példákat hozott fel az ismerősi körükből, nőket, férfiakat egyaránt, akik megcsalták a párjukat, most mégis úgy élnek együtt, mintha semmi sem történt volna. Láthatóan nem értette a lényeget: Grétának az fájt a legjobban, hogy mikor Roland először érzett hiányt a kapcsolatukban, elfogadta a kínálkozó lehetőséget ahelyett, hogy megbeszélte volna vele. És az, hogy utána nem állt meg egynél, hanem többször is megcsalta, már csak részletkérdés.

- "Nincs kedved wellnessezni pár napot?" - kérdezte sokadik üzenetében a férfi.

Gréta ekkor sarokba hajította a mobilját, és elment a barátnőivel egy szórakozóhelyre. Az egyik önfeledt pillanatról kép is készült, mely felkerült a közösségi oldalára. Ettől kezdve sms áradat indult meg, mert a volt barátja csak most jött rá, hogy végleg elveszítheti.

A sokadik üzenet után aztán ő is kapott egyet:

- "Semmi közöd hozzá, hogy ismerkedem-e, vagy sem! Hogy van-e már valakim, vagy még nincs!"

- "Csak annyit kérek, hogy ne sétáljatok kéz a kézben a városban. Nem akarlak egy másik férfival együtt látni. Tudod, hogy totál elborulna az agyam, és lehet, hogy nekimennék az ürgének!"

Egy dologban igaza volt: számára nem jelentett semmit az a sok nő, azt viszont pontosan tudta, hogy ha a lány valakivel nyilvánosan mutatkozik, az komoly, mély érzésekről tanúskodik. Ahogyan ez a gondolat megfogalmazódott benne, elsírta magát. Most érezte a húsz kaland súlyát és azt a veszteséget, amit lehet, hogy élete végéig sem fog kiheverni, mert olyat kockáztatott, amit soha többé nem kaphat vissza: Gréta szerelmét.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.