munkahely szerelem kolléga Dósa Eszter párkapcsolat munka
Manapság egyre kevésbé jellemző, hogy letudjuk a napi 8 órát, és hazamegyünk, magunk mögött hagyva a munkahelyi dolgokat. Pittyeg a mobilon a céges e-mail, gyakori a virtuális meeting és a rugalmas munkaidő.

A munkahely és a magánélet közötti határ egyre inkább elmosódik. A benti kapcsolataink lazábbak, könnyebben megnyílunk, és barátságokat alakítunk ki. A céges ismerkedés persze nem új keletű dolog, keresztanyámék például az egész életüket közös munkahelyen töltötték. Már rég nyugdíjasok, de most sem igazán tesznek egy lépést sem a másik nélkül.

Meglepően sok pár dolgozik közös munkahelyen, akik ott is ismerkedtek meg. Hiszen minden szempontból könnyebb megszeretni valakit, akivel a napod jó részét együtt töltöd, vagy rendszeresen összefutsz vele a büfében és a liftben. Van idő megtudni, hogy milyen ember, hogy mik a szándékai, hogyan viszonyul a kapcsolatokhoz, a világ dolgaihoz.

A közös munkahely egyik előnye az, hogy valószínűleg hasonló iskolázottsági szinten vagytok, hasonló érdeklődési körrel. Sokkal könnyebb megbeszélni a munkahelyi problémákat is egymással. Vannak olyan beosztások, ahol kifejezetten előny, hogy párban vagytok - például több külföldi búvárbázis keres vezető pozícióra párokat szerte a nagyvilágban. Hiszen együtt minden könnyebb, nem csak egy világtól elzárt tengerpartra költözni. Ugyanúgy jó csapatot alkothattok egy belvárosi irodaházban is.

Mégis sokan idegenkednek attól, hogy minden napjukat a kedvesük mellett töltsék. Pedig, ha belegondolsz, az sem kevésbé furcsa, hogy egy hagyományos munkahelyen napi 8-12 órát vagy a kollégáiddal, akik kevés esetben a közeli barátaid vagy a szeretteid. Ha pedig ehhez az utazást és az énidőt is hozzáadod, akkor rájössz: a napodnak csak a töredékét tudod együtt tölteni azzal, akit szeretsz.

Forrás: Shutterstock

Rosszabb esetben már csak egy hullafáradt valakit kap a szerelmed, akinek nincs ereje semmihez. Nem csoda, hogy a legtöbb ember a hétvégét várja, hátha akkor sikerül bepótolni a hétközben elvesztegetett és külön töltött időt.

Ám közös munkahely esetén - akármennyire is jól kijössz a pároddal, és bármilyen jó is együtt dolgozni vele -, külső ingerekre bizony szükség van a feltöltődéshez. Kell a külön program, az énidő, a csajos vagy pasis esték. Olyan élmény, amit aztán elmesélsz a másiknak. A legjobb talán, ha külön részlegen vagy irodában dolgoztok. Így együtt is vagytok, de mégsem.

Ha a munkaidőtök 100%-át együtt töltitek, abban azért nagyon könnyű kiégni. A nonstop közös meló oda vezethet, hogy egyre több szabadidőt töltötök majd egymástól távol. Ezért, ha fojtogatóvá válik a túl sok együttlét, akkor érdemes apró változtatásokat bevinni a dolgos hétköznapokba. Tartsátok külön az ebédszünetet, vagy például induljatok reggel külön munkába! Ez főleg akkor jó, ha az egyik vezetni vagy bringázni szeret, míg a másik attól töltődik fel, ha könyvet olvas a villamoson.

Egy-egy nap szabit is érdemes egyedül kivenni. Főleg, ha olyan típus vagy, akinek szüksége van néha egy kis magányra. Már az is jó, ha délutánig fetrenghetsz a kanapén pizsamában a kedvenc csajos sorozatod előtt.

Szóval, a közös munkahelynek ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai. Nincs mindent átfogó igazság, hisz mindenkinek mást jelent a túl kevés vagy a túl sok együtt töltött idő. De ez semmiképp se rettentsen el attól, hogy elfogadd a kollégád randi meghívását, ha tetszik neked!

Munkahelyi megfélemlítés: "Klárika, maga buta, mint egy tyúk!"http://she.life.hu/herself/20190509-munkahelyi-megfelemlites-az-agressziv-fonok-esete-a-gyava-kollegakkal-herczeg-zsuzsa.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.