szerelem emoji párkapcsolat Herczeg Zsuzsa szakítás kommunikáció
Neked is ismerős, amikor egy barátnős este során előbb vagy utóbb a párkapcsolatok témájánál köttök ki? Hogy a Józsi mit csinál jól vagy rosszul, és hogy mit vagy hogyan lehetne javítani a viszonyotokon - már ha kell egyáltalán.

Na, de panaszra mindig van ok - én legalábbis olyat még nem pipáltam, hogy valaki mindennel elégedett lett volna! Persze nem állítom, hogy nem létezhet ilyen, de a nagy átlag nem ezt mutatja.
Ám amiről legutóbb Ancsa barátnőm panaszkodott, az meglepett.

Az volt a kifogása, hogy a pasija nem küld már neki emojikat (azaz hangulatjeleket), vagy csak ritkán. Régen pedig tele voltak szívecskékkel, puszis fejekkel és hasonló érzelmeket sugárzó jelekkel a üzenetei. Az i-re az tette fel nála a pontot, amikor meglátta, hogy az előző kapcsolatából származó lányának viszont tud ultracuki emojikat "postázni". És ezt nehezményezte is, amit a párja a gyermekkel kapcsolatos féltékenységeként könyvelt el. Tévesen.

Először én sem értettem a kiborulása okát, és próbáltam elmagyarázni neki, hogy egy kapcsolat milyensége nem a hangulatjelek mennyiségén és gyakoriságán fog múlni. Ő nézett rám, és szomorúan legyintett: "Hidd el, hogy nem alaptalanul vagyok kétségbeesve!"

Mert hogyan is kezdődik az elhidegülés?

A rózsaszín ködben, a "PR-időszakban" mindenki igyekszik. Amíg külön éltek, mennek a szerelmes üzenetek, emojik, és a találkozások alkalmával vad csókcsaták (hogy másról ne is beszéljek) dúlnak köztetek. Aztán szintet léptek, és összeköltöztök. Az elején még az újdonság varázsával hat a másik, de aztán kezd megszokottá és természetessé válni, hogy mindig ott van. Reggel és este is kapsz puszit, ezért minek küldj csókos emojit üzenetben?

Aztán lassacskán a szex is kezd rutinná válni. Jó az ugyanúgy és ugyanott - gondoljátok. Hiszen ő már a tiéd, és a napi rohanásban már nem ölsz még abba is energiát, hogy kreatív legyél. Aztán hipp-hopp, észre sem veszed, és már te is csak a napi rutin része leszel. Egy a sok közül.

Pedig te kellenél, hogy a legfontosabb légy! Innentől pedig már csak egy lépés a közöny és az elhidegülés - pedig te nem ezt akarod. Te ezt a férfit örökre szeretnéd magadnak. És jaj, máris itt vannak az első jelek, hogy elindultatok lefelé a lejtőn!

Forrás: Shutterstock

- De Ancsa! Mindezt az emojik hiányából vagy kevesebb számából szűrted le? - kérdeztem szkeptikusan, és próbáltam ellenérveket felhozni az emojikkal szemben, nem sok sikerrel. Aztán egyik nap egy cikkre bukkantam, és elképedtem.

Az Egyesült Államokban, a Kinsey Intézet és a Lake Forest College tudósai által közzétett tanulmány szerint ugyanis, Ancsának nem teljesen alaptalanok a félelmei. A tanulmányból az derül ki, hogy van kapcsolat a küldött hangulatjelek és a szex mennyisége között. A virtuális beszélgetések során küldött hangulatjelek ugyanis erősíthetik a kapcsolatokat, a szexualitást - írják.

A felmérést 18 és 94 év közötti felnőttekkel végezték el, és a tudósok azt állítják, hogy a hangulatjelek növelik a szexualitás esélyét. Azt is megállapították, hogy ezek által személyesebb kapcsolatot alakítanak ki a felek beszélgetés közben, és megkönnyítik a bonyolultabb érzések kifejezését is. Ráadásul ez a megoldás gyorsabb, mint a pötyögés.

Fontos kutatási szempont volt ugyanakkor, hogy a hangulatjelek használata nem lehet az egyetlen elősegítő tényező. Vannak olyan emberek, akik már magasabb szintre emelték a hódítást a jelek használatával: ők úgymond ihletet kapnak, ha ezeket küldik különféle variációkban.Ezért a cikk azt sugallja, hogy sok kreatív hangulatjelet használjunk.

Mert ki tudja? Talán megnyerhetjük ezzel a másik szívét, vagy ami Ancsa esetében fontosabb, megtarthatjuk azt. Azt hiszem, most fel kellene hívnom a barátnőmet hogy mégiscsak ösztönözze a párját további emojik küldésére. :)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.