szerelem kibeszélő magazin párkapcsolat játszma Császár Zsanett érzések érzelmek
Az első beteljesült szerelem 21 éves koromban ért el, és felért egy hurrikánnal. Kristóf tipikus rosszfiú volt: hosszú hajjal, szakadt farmerral, tele tetoválással és nem mellesleg egy metál bandában dobolt.

Lázadó természete már az első pillanattól kezdve elbűvölt, épp úgy, mint az a nemtörődömség, amit mások elvárásaival szemben mutatott. Különféle fortélyokkal próbáltam érdekessé és különlegessé tenni magam. Például nem vettem fel a telefont, amikor hívott, nehogy már azt higgye, hogy otthon ücsörgök a tévé előtt, mint egy öregasszony.

Sokszor a szeme láttára flörtöltem a haverjaival, hogy féltékennyé tegyem, és olyan is volt, hogy elkezdtem más pasikról áradozni a társaságában. Nehéz beismernem, mert a büszkeségemet bántja, de túltaktikáztam magam. Kristóf elvesztette irántam a bizalmát, és elhagyott. Óriási lecke volt.

Ugyanakkor rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem tartom rossz embernek azokat, akik játszmáznak - én is szoktam néha. Az emberi játszmák (akár rövidebb, akár hosszabb ideig) szinte elkerülhetetlenül megjelennek a kapcsolatainkban. Tesztelgetünk, mesterkedünk, manipulálunk, feszegetjük a határokat, és bizonyos dolgokat megpróbálunk a saját előnyünkre felhasználni.

Ezek természetes jelenségek - és az is, hogy egy kapcsolat elején, a randizás fázisában, többnyire nem fedjük fel az összes lapunkat. Így védjük magunkat az esetleges sérülésektől, csalódásoktól. Ám vannak a játszmáknak veszélyesebb formái, amelyek komoly lelki sérüléseket okozhatnak az érintetteknekl.

Forrás: Shutterstock

1. Kozmetikázás

Az online világban sokkal könnyebb az anonimitás álarca mögé bújva ismerkedni. Emiatt rengetegen kihasználják a lehetőséget, hogy hazudjanak a korukat, magasságukat, testsúlyukat, sőt, még a családi státuszukat illetően is. Előbb vagy utóbb minden kiderül, ezért teljesen értelmetlen csalni, vagyis kozmetikázni a személyes adatokat. Egy megtévesztésre épülő kapcsolat (még akkor is, ha az aprócska ferdítésekkel csupán jó benyomást szeretnénk kelteni) rövid időn belül összeomlik.

2. Kérkedés

Azok az emberek, akik anyagi helyzetük, társadalmi pozíciójuk vagy testi adottságaik fitogtatásával akarják lenyűgözni a randi partnerüket, valószínűleg nem is veszik észre, milyen veszélyes dolgot művelnek. Ebben a játszmában a domináns fél kevés figyelmet fordít a másik személy hangulatára, érzelmeire, ami rá nézve komoly veszélyt jelent.

3. Lebegtetés

A potenciális jelöltek talonban tartása nagyon kényelmes, hiszen így az emberek mindig kéznél vannak. Bármikor elő lehet kapni őket, használni, aztán bedobni a sarokba, mint valami ócska kacatot. Ezt többször eljátszották már velem is, legutóbb 2 hónapja talán. Az illető a lebegtetés nagymestere volt. Amikor elkezdtem mással ismerkedni, valahogy mindig visszaédesgetett magához. Csak nagyon nehezen tudtam megszabadulni tőle.

Zárásként még egy gondolat, amit megtanultam az évek során, és talán másoknak is segít: ha folyamatosan olyan játékot játszol, amelyikben a büszkeségeddel és az egóddal harcolsz az érzéseid ellen, akkor veszíteni fogsz! És nemcsak azt az embert, aki fontos neked. Önmagadat is elveszíted ebben az értelmetlen háborúban.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.