szerelem szünet párkapcsolat Ferencz Gabriella szakítás döntés
Akkor tartunk szünetet, ha belefáradunk valamibe: a munkába vagy a napi tevékenységekbe, és úgy érezzük, pihennünk kell ahhoz, hogy folytatni tudjuk.

Ezt az időszakot jó esetben arra használjuk, hogy erőt gyűjtsünk és feltöltődjünk. Általában mi választjuk ki az időpontot, néha azonban előfordul, hogy erről az egy- két hetes szünetről úgy születik döntés, hogy bár minket is érint, mégsem kérdeztek meg vele kapcsolatban.

Hanna sem gondolta még reggel, hogy mire hazaér a lakásába, már nem találja ott a párját. Nem pakolt mindent össze, de egy-két hétre való ruha biztosan hiányzott a férfi szekrényéből. A döntést nem indokolta se levél, sem SMS vagy telefonhívás, a lány csak annyit látott, hogy a barátja elment. Nem tudta hová, ahogyan azt sem, mennyi időre. Mégsem kereste őt, mivel túlságosan fájt neki amit tett, és nem akarta az üres kifogásokat hallgatni.

Nagy szerelemnek indult, de valahogy nem teljesedett be. Ezen eddig nem is gondolkodott, hiszen együtt élték a mindennapokat. Nem volt rossz, de annyira jó sem, inkább átlagos, megszokott. Hanna csak most döbbent rá: ennél sokkal többre vágyik! Nem volt benne harag.

Úgy érezte, barátja döntésével választ kapott arra a kérdésre, amit legbelül már régen feltett magának: Jó ez így? Nem omlott össze, bár az első este nehéz volt egyedül. A harmadiknál viszont mintha már megszokta volna, hogy ez van. Ahogy teltek a napok, kezdte feldolgozni a kapcsolatukat - olyannyira, hogy már azon is elgondolkodott, miért voltak együtt eddig? Az egyedüllét nem arra döbbentette rá, hogy mennyire hiányzik neki a barátja, hanem arra, hogy tud nélküle is élni. Nem olyan társra vágyott, akinek a hiánya nem okoz gondot a számára.

Forrás: Shutterstock

Huszonkét nap telt el így, míg egyszer zörögni kezdett a zárban a kulcs, és a férfi úgy lépett be az ajtón, mintha csak munkából jött volna haza. A lány döbbenten állt vele szemben, és csak arra volt ereje, hogy megkérdezze:

-Te meg mit művelsz?!

- Visszajöttem!

- Minek?

Igen, kimondta azt, amit érzett. Megtanult egyedül élni, elfogadta, hogy nincs vele a párja. De azt, hogy - a már exe - úgy jöjjön vissza, mintha semmi se történt volna az elmúlt három hétben, nem tűrhette!

- Szünetre volt szükségem, hogy átgondoljam a dolgokat! Elmentem a haverokkal egy kicsit kiszellőztetni a fejemet. Vártam, hogy keress, de nem tetted, így eljöttem, hogy beszéljünk.

- Mégis miről?

- Rólunk!

- Ne beszélj többes számban! Olyan már nem létezik, hogy mi!

A lány szúrós tekintete egyértelműen kifejezte, hogy amit mond, azt komolyan is gondolja. Három hét után rosszabb volt a férfit hallgatnia, mintha semmit sem mondott volna. Rájött, hogy nem arról van szó, hogy elmúlt a szerelem, sokkal inkább arról, hogy soha nem is volt.

A lelke mélyén érezte, hogy inkább köszönetet kellene mondania a férfinak, amiért kilépett az életéből, mert így nem húzták feleslegesen egymás idejét még évekig. Nem bánta, hogy vége - a párja annál inkább. Zavarta, hogy Hanna nem hiányolta, sőt mi több, rájött, hogy jobb neki nélküle. Most fájt neki az, ami a lánynak az első napon.

Hanna segített összepakolni, majd rövid búcsúzkodás után, megkönnyebbült sóhajjal csukta be az ajtót. Valóban fontos időről időre szünetet tartani, hogy leltárt készítsen az ember, rangsoroljon, és helyet teremtsen az új dolgoknak! - állapította meg magában.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.