szex válás kibeszélő szerelem megmentés szenvedés magazin S. Tóth Anikó érzelmek házasság
Amikor megkérdezem a 23 éves ügyfelemet arról, hogy milyen a szex a barátjával, azt mondja: "Semmi különös." Semmi különös?! Huszonévesen nem úgy kellene szexelni, hogy szétessen alattuk az ágy?

Nóra csak a vállát vonogatja. Menstruációs görcse van éppen, és a barátjával ez sohasem volt központi téma. Nem öncélúan kérdezgetem a szexről ezt a fegyelmezett egyetemistát. Nem is vagyok szexuális guru, pusztán a játékos énje érdekelne, a kapcsolódási módszerei, és azt próbáljuk együtt kideríteni, hogy miért kínozzák görcsök, és mikor felszabadult igazán? Jól haladunk.

A gyomorgörcsei kapcsán két dologra jött rá: az egyik, hogy bár maximalista önmagával szemben, leginkább akkor görcsöl, ha valaki másnak akar megfelelni, akit egyébként szeret. Másik megvilágosodása az volt, hogy a jövőjét nem a jelenlegi barátjával képzeli el, nem ott, ahol most él, és nem azzal a munkával, amit jelenleg végez.

Anna 49 éves, és meg akarja javítani a házasságát - de azt nem tudja elképzelni, hogy szeretkezik a férjével. Érthetően retteg, hiszen hogy kezdene hozzá, ha már legalább öt éve nem értek egymáshoz? - De akkor mit akarsz megjavítani? - kérdezem. Hol a terepe köztetek az intimitásnak?

Vannak intim pillanataik ez tény, és én sem hiszem, hogy csak és kizárólag a testi kapcsolat a kulcsa ennek. De az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a közös programok a hálószoba küszöbénél véget érnek.

Hogyan lesz egy kíváncsi, szimatoló, izgága és izgatott kamaszból szexmentes felnőtt?

Egy tanítónő mesélte, hogy lassan jött rá ugyan, de rájött, hogy a gyerekek iskolai agressziója mögött sokszor a pornófüggőség áll: voltak a beavatottak és a kis hülyék. Persze előbb vagy utóbb a kis hülyékből is beavatottak lettek, és aki egyszer rákapott a pornó ízére - mondjuk kilenc évesen -, azt nehezen köt le egy egész estés rajzfilm vagy az Egri csillagok.

A problémát észlelve, a tanárnő szülői értekezletet hívott össze, aminek csúfos kudarc lett a vége: a szülők nem értették, miért kellene a gyermekeket "leszedni" a számítógépekről. Sőt, a legtöbben tagadták, hogy ez a probléma őket érintené. A gyerekek meg azóta is vidáman mutogatják egymásnak az okostelefonjukon a felnőtt filmeket.

Forrás: Shutterstock

A fiatalokról szóló ijesztő statisztikák szerint, egyre többen választják a szexuális anorexiát (ez a szexuális vágy nélküli életet jelenteni - a szerk.) De vajon milyen nemi életük lesz azoknak a gyerekeknek, akik pornón nőttek fel? A kérdést mindenki válaszolja meg maga...

Na és mi újság a középkorúakkal?

Hajszoltak, kiábrándultak, életközepi válságban vannak, elhíztak, munkát keresnek, gyereket nevelnek vagy szülőt gondoznak. A hálószobákba sokszor az előtt bekúszik a végzet, hogy a felek tudomást szereznének róla. Áramlik ránk a végzetes dózis, kényszeresen túlingerel a környezet, és ez nem csak a túl ízes, túl hangos, túl színes, harsány tárgyi világban, de az érzelmi és fizikai túlingerlésben is megnyilvánul.

Függünk attól ami gyors, színes, harsány, érzéki, felizgat, erőteljes, túláradó. A túlingerlés minden életkorban nehéz teher. Az elvárásokat a vibrátor magasra helyezheti ugyan, de az érzelmek mégis ott hevernek parlagon, azokat pedig nem pótolja a technika.

Tehát hogyan is szexel egy mai felnőtt?

  • Sajnos, nagyon sokan sehogy.
  • Szexelnek, mert muszáj.
  • Szeretővel vadul.
  • Szeretővel langyosan.
  • Önmagukkal langyosan.
  • Szeretnének, de a gyerekek meghallják.
  • Szeretnének, de nincs külön szobájuk.
  • Egyikük szexel, a másik meg hagyja.
  • Szexelnek egymással, és mindenki másra gondol.
  • Szexelnek - egy évben egyszer.

A kérdésre, hogy hogyan "kellene szexelni", annyit válaszolhat a segítő, hogy szexelj úgy, mintha szeretkeznél! Úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen! Kielégüljön a test, búvóhelyre találjon a lélek, szaporábban dobogjon a szív, és utána megnyugodva húzd magatokra a takarót.

Alkalmi vagy állandó partnereddel teremts áramlást, amiben mindketten fel tudtok oldódni, közösen szintet lépni. Hogy ez a kaland, a merészség, a meghittség, az érzékiség vagy a szövetség szintje-e, az attól függ, hogy mire van szükséged, mire van szükségetek.

Egy biztos: a két test eggyé válik. Kérdés, hogy a lélek kívülről szemléli-e a folyamatot, vagy a testben rezonálva szintén egyesül. A kérdés, amit fel kell tenned magadnak: Éppen most mire van szükségem, hogy a bennem munkáló hiány kielégüljön?

S. Tóth Anikó

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.