szerelem kibeszélő tökéletes magazin párkapcsolat párkeresés álompasi kompromisszum Laczkó Ágnes
Meddig várod a nagy Ő-t? Meddig képzelődsz még Mr. Tökéletesről? Mikor látod már be végre, hogy az álompasi tényleg csak az álmokban létezik?

Kergetni egy olyan vágyat, melynek nincs köze a valósághoz, teljesen felesleges. De azt látom, hogy mégis sokan beleesnek ebbe a hibába. Ismerkednek, de valahogy mégsem találják meg a párjukat. Hangsúlyozom, a PÁRJUKAT és nem a TÖKÉLETEST!

Természetesen vannak azok a kritériumok, amik nélkül két ember nem képes összhangba kerülni soha. De ezeken túl, a kérdés inkább az, hogy vajon tényleg minden kitétel mellett pipának kell lennie a listádon?

Mindenki más, ezáltal mindenki mást keres egy párkapcsolatban - ez így normális. De a körülöttem révbe ért párok között egy dolog mégis közös: mindenki kész volt kompromisszumot kötni. Rájöttek, hogy ha boldogok akarnak lenni, akkor nem a tökéleteset kell keresniük, hanem azt az embert, akinek a hiányosságai vagy rossz tulajdonságai még nem teszik lehetetlenné a párkapcsolatot.

Hisz rossz tulajdonságai mindenkinek vannak, még neked is - HIDD EL! Hogy akarod megtalálni Mr. Tökélyt, ha te sem vagy az?

Be kellene látnod, hogy az álomvilág, amit kergetsz, elérhetetlen. Párkeresés kapcsán úgysem azok a kritériumok fogalmazódnak meg először, amik igazán fontosak lennének hosszú távon. Nem olyan helyre vitt, nem úgy kérdezett, nem olyan ruha volt rajta, nem hívott utána elég hamar, nem úgy csókolt... Mennyi dolog, amin elbukhat egy ember!

Forrás: Shutterstock

De ha már itt skippeled az illetőt, sosem fogod megtudni, milyen értékei lehetnek. Az igazán fontos dolgok ugyanis csak idővel kerülnek felszínre. Lehet, a képzeletbeli listád sok pontját ki tudnád pipálni, ha hagynál a másiknak rá időt. És rájönnél, hogy amit nem tudtál kipipálni, már nem is olyan fontos. Itt nem a csillagos ötösre kell gyúrni, hanem arra, hogy a másik értékei elindítsanak benned valamit!

Felesleges a felszínt kapargatni, amikor a végén úgyis a mélyebb rétegek fognak igazán számítani. Hogy csinál-e neked teát, ha lázasan fekszel vagy hogy felhívja-e az anyukádat a névnapján. Hogy befizeti-e helyetted a számlákat, mert te ki nem állhatod ezt a macerát, vagy, hogy megveszi-e a kedvenc sütidet, amikor tudja, hogy rossz napod volt.

Ábrándozhatsz kockahasról, tökéletes magasságról, tájékozottságról, humorról, jó egzisztenciáról, megfelelő baráti körről, jó stílusérzékről - nem fog minden összejönni! Most szólok.

Ami igazán számítani fog, az úgyis az, hogy mennyire figyel oda rád, mennyire érzi a rezgéseidet, mennyi mindent tesz meg érted, és mennyire tud szeretni téged. Ő, aki nem tökéletes, téged, aki nem vagy tökéletes.

Neki is megvan a kis bőröndje, amit magával cipel, ugyanúgy, ahogy neked is. A kérdés az, hogy elsétálsz mellette és tudomást sem veszel róla, mert nem tökéletes, vagy megfogjátok együtt a bőröndjeiteket és elindultok a közös úton.

Ha sokat válogatsz, megszívod!http://www.she.hu/herself/20170619-online-ismerkedes-szerelem-parkereses-valogatas.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.