fizetés kibeszélő pénz randi magazin párkeresés Lovay Fruzsi ismerkedés
Mire is való egy csajos este, ha nem arra, hogy minden olyat kimondjunk, amit máshol másnak nem lehet?! Na, ugye...? Így aztán miközben vadul lapátoltuk az indiai kaját, röpködtek a durvábbnál durvább sztorik, amelyeket csak egymással osztunk meg.

Dóri elmesélte, hogy megismerkedett egy tök helyes, szimpatikus pasival. Elmentek randizni, ami elmondása szerint jól sikerült, mégsem kereste többé a srácot - sőt, az ő jelentkezéseire sem reagált többé. Pedig évek óta azt sipákolja, hogy semmi másra nem vágyik, csak egy normális kapcsolatra. Adta magát a kérdés, hogy Dórinak vajon olyan magas láza van, hogy szétfőtt az agya, mint egy lábosban felejtett virsli? Vagy ha nem, akkor mégis mi a tökömért nem áll szóba többé Mr. Tökéletessel?

Felesben kellett fizetni a vacsora árát!

Ez volt az indok. A mellettem ülő Anna tátott szájjal nézett, még a villa is megállt a kezében, annyira megdöbbent a férfi viselkedésén. Dórinak pedig láthatóan jólesett az együttérzés, hiszen komoly lelki törést okoztak nála a történtek. Én pedig csak ültem, és úgy éreztem magam, mintha nem is a saját barátnőim között lennék. Az én barátnőim okos, értelmes nők, akik nemcsak kizárólag a saját szemszögükből nézik a dolgokat - hanem adott esetben a pasikéból is. Ezek itt mellettem viszont most pont úgy viselkedtek, mint két eszelős pics@, akik benne ragadtak a királylány szerepben.

Több megértést a pasik pénztárcájával szemben!

Bocsi, hogy megkérdezem, de miért érzed úgy, hogy rendelkezhetsz egy IDEGEN férfi pénztárcájával? Értem én, hogy vannak bizonyos férfi-női szabályok, amiket illik mindenkinek betartani - és ezzel egyet is értek. DE! Komolyan azért nem találkozol többet a pasassal, mert az első randin nem fizette ki a fogyasztásodat?

Képzeld már bele magad annak a huszon-harminc éves férfinak a helyébe, aki mondjuk, vadul keresi az igazit! Minden fórumon keresgél, mert stabilitásra, boldogságra vágyik. Húzogatja a Tindert, és aki megtetszik neki, azzal nem pötyög hetekig a mobilján, hanem mondjuk, 2 napig beszélgetnek, és utána elhívja randizni. Ez így eddig tök rendben van, ugye?

Vacsoráztok egyet, ám eközben kiderül, hogy nem működik köztetek a kémia - de úriember lévén a pasas fizet, majd elköszöntök, és soha többé nem találkoztok. A srác másnap megint jobbra húz valakit Tinderen, akivel lejátszódik ugyanez a lemez. Ezt a tendenciát követve heti kétszer randizik. Ha ez 8 éttermi vacsora egy hónapban, akkor egész tetemes összegbe kerül. Szóval, tanúsíts kicsit több megértést a pasikkal szemben!

Forrás: Shutterstock

Több olyan férfival is találkoztam, aki a második vagy harmadik randi után már állja a nő minden fogyasztását - mert úgy érzi, hogy "van értelme" költeni a másikra. És ezt valahol tök meg lehet érteni. Én sem akarnám olyan emberre szórni a pénzem, aki nekem nem fontos, és akinek én sem vagyok az.

Tény és való: a szarrágás nem menő!

Ettől még persze érthető az is, hogy egy nőnek rosszulesik, ha a pasi nem fizeti ki a levesét meg a sütijét. Hiszen ezzel nagyjából azt is üzeni: nem veszlek annyira komolyan/nem érdekelsz annyira, hogy költsek rád. És akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy mi a fenének ülünk itt mi ketten, ha nem is érdekellek? Ha a csávó rendszeresen kettédobja a cechet, és várja, hogy a kezébe pottyantsd a közös vacsora 50%-át, akkor az illető tényleg gáz.

Viszont - visszatérve Dóri esetére - az, hogy valaki nem fizetett helyetted az első randin, még nem indok arra, hogy ne állj vele többé szóba, ha minden más szempontból szimpatikus. Érdemes szavazni neki egy kis bizalmat, és akkor talán ő is megszavazza majd neked.

A közös nevező...

Számtalan módja van annak, hogy elkerüljük ezeket a tipikus randi problémákat. A pasiknak például nem muszáj 3 fogásos vacsorára menni az első randin, és akkor nem fognak izzadó homlokkal állni a számla felett. Elég egy kávézó vagy cukrászda - és így nem kell lemondani a gentleman szerepéről.

A nőknek pedig azt tanácsolom, hogy ne kettős mércével álljanak a dolgokhoz. Kiharcoltuk maguknak, hogy ugyanolyan életet élhessünk, mint a pasik: legyenek jogaink, akaratunk, karrierünk, munkánk, szabadságunk - egyszóval, normális életünk. Az élethez pedig hozzátartozik, hogy ki kell fizetni, amit megeszel.

Az nem oké, hogy az egyik oldalon marhára önálló vagy, a másik oldalon meg jaj, a pasi dolga kifizetni a sült krumplit, mert én vagyok a nő. Amíg nem ismeritek egymást, fogadd el, hogy nem köteles erre! Ha pedig egymásra találtok, akkor ez úgysem lesz téma többé - ha pedig mégis, akkor csak szólj ki az ajtón, hogy "Kérem a következőt!"

Hogyan mondjam el neked, hogy nem látom benned a férfit? http://www.she.hu/herself/20190313-hogyan-mondjam-el-neked-hogy-nem-latom-benned-a-ferfit-b-barbi.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.