boldogság álom feladni célok siker Tolvaj Vica
"Miért adod fel az álmaidat?" - hangzott a kérdés. Pedig én nem adom fel őket: a változás nem a feladásból ered, hanem a megélésből. Már megéltem azt, amire vágytam, és most új álmokat teremtek, melyek megvalósításra várnak.

Voltam szabad, voltam önálló, voltam amazon és lázadó, voltam sikeres, mások által tisztelt és elismert tanító, évekig itták a tanítványaim a szavaimat. Szárnyaltam és élveztem, DE az életem most új szakaszba lép, és új álmok jönnek. Új remények, új tervek - talán ez egy újabb szint, talán egy apró módosítás.

Van, aki egy egész életen át nem éri el az álmait, csak keresi, kergeti, vagy csupán nem meri átadni magát neki. Talán észre sem veszi, hogy épp abban él. Oly nehezen élvezzük a mindennapokat és az életünket. Én szeretem az enyémet, te szereted tiédet?

Álmai, céljai mindenkinek vannak, a kisfiú tűzoltó akar lenni, a kamaszlány jó tanulóvá szeretne válni, vagy éppen a szabadságra vágyik. Minden élethelyzetben másról álmodunk, de mindig álmodunk, aztán mikor elérjük, akkor huss, mintha meg sem történt volna... Egyetemistaként az volt az álmom, hogy lediplomázzak, aztán hogy jó munkám legyen. Mindez meglett, és ezután jött csak az igazi álom!

Merthogy álom és álom között is van különbség: vannak a kisebbek, a hétköznapiak, amik néhány határozott lépéssel elérhetőek, és vannak a nagyok, amiből talán egész életen át csak egy létezik, esetleg kettő.

Forrás: Shutterstock

Az én nagy álmom az volt, hogy független szabadúszó lehessek, és kiteljesedhessek a munkában. Kemény volt, de elértem, sok területen kipróbálhattam magam, úszhattam az árral a lehetőségek tengerében, de ahogy a mondás is tartja, a csúcson kell abbahagyni. - Most pont ezt érzem, beteljesült, amit megálmodtam, jöhet az újabb lépés. Túl kevés időnk van ahhoz, hogy örök elégedetlenségben éljük!

Az én életem sem nehézségektől mentes, nekem sem egyszerű, vannak gondjaim, ahogy mindenkinek. És? Egészséges vagyok, szerető emberek vesznek körül, van mit ennem, és van hol aludnom. Emellett pedig a harmincas éveimre már legalább egy álmom megvalósításán túl vagyok.

Nem vagyok több, jobb, mint mások, csupán szeretek élni, és azon igyekszem, hogy megőrizzem gyermekien boldog, hálával teli életszemléletemet és meglássam a szépet a világban.

Sok gonoszság és szörnyűség van a bolygónkon, nem azt mondom, hogy ezekről nem kell tudomást venni, de a boldog élet titka nem az, hogy állandóan a gondokon rágódunk. Gyermekként még tudtuk, majd valahol útközben elfelejtettük: az álmok valóra válnak, csak legyen bennünk annyi erő és optimizmus, hogy észrevegyük, és ne elsétáljunk mellette!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.