stressz költözés csomagolás Lovay Fruzsi takarítás idegösszeroppanás fáradtság
Mikor kivettük álmaink lakását, szinte azonnal megjelent előttem a kép, ahogy besütött hajjal, full sminkben, 32 fogas mosollyal dobozoljuk be a cuccainkat, majd ugyanilyen filmbe illő könnyedséggel rámoljuk ki az új helyen.

Aztán jött a valóság: kosz, izzadság és anyázás - avagy 5 dolog, amit tudnod kell a költözésről!

1. Rájössz, hogy a fizika csak arra való, hogy téged szívasson!

Vannak bizonyos tárgyak, amelyek képesek megváltoztatni a méretüket - és nem, nem olyanokra gondolok, mint a tangóharmónika, hanem olyan közönséges tárgyakra, mint egy falikép. Mikor a hatodikon ácsorogsz vele, még messziről látszik, hogy be fog férni a kocsidba - aztán mire leérsz vele a földszintre, valahogy megnő a kezedben, és sehogy sem tudod betuszkolni. Hiába hajtogatod az üléseket, szugerálod a csomagtartót belülről vagy könyörögsz az éghez, semmi sem változik.

Ilyenkor még az is megfordul a fejedben, hogy egy láncfűrész segítségével cabriót faragsz az autódból a könnyebb szállítás érdekében - de aztán hamar rádöbbensz, hogy erre sajnos most nincs idő. (Pedig amúgy profin meg tudnád csinálni... ja, nem!)

2. Rájössz, hogy rejtett lomgyűjtő kórban szenvedsz!

Nem ajánlott elköltözni a jelenlegi lakásodból, mert pillanatok alatt rádöbbensz, hogy rengeteg felesleges holmival élsz együtt. Olyan ruhaneműket tárolsz, amik Kr.e. 300. körül voltak jók rád utoljára - vagy több a lyuk rajtuk, mint egy tésztaszűrőn. Újraértelmezed a "szükséges" szó jelentését, és kizárólag olyan felszereléseket cipelsz át magaddal, amelyekkel már az ősemberek is rendelkeztek. A többire gondolni sem akarsz, nemhogy megfogni őket!

3. Ami eddig fontos volt, az ma már egyáltalán nem az...

Míg költözés előtt a kedvenc arckrémed és a legpuhább mamusz volt a 2 legjobb barátod, addig ma már annak is örülsz, ha találsz 2 darab olyan zoknit, amiknek legalább az árnyalata hasonló. Ebből kiindulva a bordó és a narancs, a barna és a fekete kifejezetten divatos párosítás. És az sem gond, ha az egyik éppenséggel pont a pasidé, és 6 számmal nagyobb a lábadnál.

Forrás: Shuttertsock

4. Új szabályt vezetsz be az életedbe: egy autó soha nincs tele!

A vendéglátós éveim alatt volt egy főnököm, aki mindig azt mondta, hogy egy hűtő sosincs tele. Ezt egy ideig nem értettem, hiszen ha már annyi alapanyag van benne, hogy nem lehet becsukni az ajtaját, akkor az az én olvasatomban bizony tele van. Aztán egyszer megmutatta, hogyan kell profi szinten zsonglőrködni a szalámi rudak, a tömb sajtok és a fejes saláták hadával - azóta én is tudom, hogy MINDIG van még egy kicsi hely.

Nos, ezt az elméletet vezettem át most az autómra is. Noha mindössze 3 ajtós, és 30 literes a csomagtartója, mégis képes voltam végtelenül sok cuccot elszállítani vele. Mert úgy pakoltunk be, mintha csak tetriszeztünk volna: sehol nem maradhat ki lyuk!

5. Új fogadalmak kora!

Az emberiség leggyakrabban szilveszterkor tesz fogadalmakat: például jövőre leszokom a cigiről, lefogyok, vagy nem tapsolom el az összes pénzem. Aztán mikor költözésre adjuk a fejünket, akkor érdekes módon szinte mindenki szájából elhangzik a "SOHA TÖBBÉ NEM KÖLTÖZÖM!" kezdetű mondat - többségében dagadó nyaki ütőerek, kidülledő szemgolyók és üvegrepesztő hangerő kíséretében. És ez a fogadalom talán tartósabb is, mint a többi, hiszen azok általában pár hét alatt megdőlnek - de költözni csak akkor állsz neki újra, amikor már az előző trauma emlékei kellően megszépültek.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.