szerelem párkapcsolat Ferencz Gabriella szakítás hiány
Van, aki pár nap után olyan mély szerelembe esik egy pasival, hogy már "életem értelmének" nevezi, és a közösségi oldalát elárasztja a közös képekkel, ahogy együtt esznek, isznak, ölelkeznek, csókolóznak, autóznak.

Ezt persze a többi pár is csinálja, csak éppen nem tartja fontosnak, hogy az egész világgal megossza. Hatalmas hőfokon lángol köztük a szerelem, nagy szenvedéllyel, tervekkel, és el sem tudják képzelni, hogy előfordulnak majd veszekedések, véleménykülönbségek. Sőt, olyan is, hogy öt, tíz, vagy akár százhúsz percet külön töltenek egymástól! Számukra csak az itt és most létezik, a jövő pedig kizárólag gyönyörű és csodálatos lehet.

Aztán vannak, akik évek óta jóban-rosszban egymás mellett élik a mindennapjaikat. Náluk is megvolt a rózsaszín köd, csak attól függetlenül látták a tájat és a többi embert is.

Még mindig boldogok, de tudják - mivel megtapasztalták -, hogy vannak hullámhegyek és -völgyek is, amiken túl lehet jutni, ha az első összezördülésnél nem akarnak rögtön szakítani. Ha pedig a társuk véleménye különbözik az övéktől, az nem a szerelem gyengülését jelenti számukra, csupán azt, hogy másként gondolkodnak az adott témáról.

Forrás: Shutterstock

Akadnak olyanok is, akik akkor döbbennek rá, hogy mennyit jelentett számukra a párjuk, mikor szakítottak, vagy legalábbis megpróbálták. Mert a kimondott szó után minden fájni kezdett, és átérezték, hogy milyen szörnyű lenne nélküle az élet. Ezért aztán, ha valamelyik fél kocsiba ült, visszafordul, ha gyalog indult útnak, akkor visszamegy, megölelik egymást, és abban a boldog tudatban folytatják, hogy csakis együtt lehet jó.

Ha ennyiféle lehet a szerelem, akkor mi adja meg egy kapcsolat mélységét? A közösen eltöltött idő, az átélt fájdalom, amit a szakításnál éreznénk, vagy az érzelmek sokfélesége? Mi alapján lehet meghatározni, hogy egy kapcsolat komoly, hogy olyan alapokon nyugszik, amikre biztosan lehet építkezni? Hogy az érzelmek magas hőfoka csakis annak az adott személynek szól, és másvalakit nem tudnánk ugyanúgy szeretni?

Nincs konkrét definíció rá, de az együtt töltött évek száma mindenképpen hangsúlyt ad egy kapcsolatnak - persze csak akkor, ha jó, és érdemes folytatni. Nem pedig csupán látszat házasság vagy együtt járás, amit csak a közös vagyon vagy a kényelem tart össze.

Egy kapcsolat komolyságát mindenképpen a közös érzések adják, amikor nemcsak az egyik fél szárnyal és tervez, hanem mindezt együtt teszik. Ha van is pár különbség köztük, de a fő irány azonos! Ahogyan a tenni akarás, a kitartás és a figyelem is, mert csak ezekkel lehet a csodát évekig megőrizni. A biztos tudatot, hogy aki ma mellettünk ébredt, az holnap is mellettünk fog.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.