párkapcsolat vonzalom test őszinteség Szabó Dóra undor kövérség
"Valóban híztam egy keveset: kicsit kigömbölyödtem itt-ott, de mit számít? Hiszen a párom így is mellettem van és szeret."

Biztosan neked is ismerős az az érzés, amikor végignézed, ahogy a barátnőd napokon át koplal, csak mert találkozik az új pasijával... Ez történt Timivel is.

Eleinte, ha étterembe mentek, szigorúan csak kalóriabarát ételt fogyasztottak - és a desszertet mindig kihagyták. Sőt, együtt jártak edzeni, hogy motiválják egymást. De aztán lecsengett a "rózsaszín köd" időszaka, és előtört Timiből a kényelmesség - na, meg a cukor iránti szeretet. Pár héttel később pedig az edzőtermi látogatások száma is radikálisan lecsökkent - a kilók pedig elkezdtek felszökni. Hosszú lenne leírni, hogy a nők milyen indokokkal hagyják ki a napi edzést - azonban az, hogy valaki nem sportol, még nem jelenti azt, hogy mellé el is hízik.

A pasija, Bence, persze nem akarta erre felhívni a figyelmét, de a barátainak már többször is emlegette, hogy aggasztja a helyzet. Nagyon szerette a lányt, és esze ágában sem volt megcsalni. De azt is tudta, hogy ha ez huzamosabb ideig így marad, előbb-utóbb meg fog szűnni közöttük a szexuális vonzalom, amiről mindannyian tudjuk, hogy elengedhetetlen része egy kapcsolatnak...

Nem elég felszedni a pasit/csajt!

Egy kapcsolat nem arról szól, hogy egyszer felkelted a másik figyelmét, aztán meg átváltasz "csak" háziasszonyra, aki finom ételeket tesz az asztalra és szebb napokon összebújik a párjával. És az sem oké, ha tévé előtt szotyizó pasivá válsz, miután megkaptad álmaid nőjét!

Forrás: Shutterstock

Ha fenn akarod tartani a kedvesed érdeklődését, nem elég az elején szépnek, intelligensnek, bájosnak lenni. Ezt az állapotot magad és a párod miatt is fenn kell tartanod. Tehát, ha a pasid úgy ismert meg, hogy formás vagy, akkor nem teheted meg, hogy gardróbszekrény nagyságúra hízol csak úgy.

Persze a komoly lelki traumákból eredő evési kompenzálás - haláleset, betegség stb. - kivétel ez alól.A szerelemben az első három helyen a kommunikáció, az őszinteség és a szexualitás áll. És persze, simán lehet, hogy azután is szeretni fog, hogy meghíztál - csak nem szerelemmel...

A szeretet és a szerelem két különböző dolog. És ha a párod már nem vonzódik hozzád, akkor már "csak" a társa lehetsz. Ez is egy nagyon értékes része egy kapcsolatnak, de önmagában sajnos kevés. Ez lett a fiatal pár szomorú veszte is.

Timi gyakorlatilag kétszer akkora lett, mint volt. Már négy éve voltak együtt, amikor Bence több héten át nem akart vele ágyba bújni. Ekkor elmondta, hogy már nem vonzódik hozzá úgy, ahogy a megismerkedésükkor.

Tanulva a fent említett pár történetéből, azt a következtetést lehet levonni, hogy a kommunikáció kettejük között elsiklott. Meg lehetett volna előzni az elhízást, helyette viszont megelégedtek azzal, hogy Timi korlátlanul eszik, Bence pedig nem szól, hogy ez őt zavarja. A hibájukból eredően Bence eltávolodott a lánytól, már nem olyan vonzalommal tekintett rá, mint régen - ez pedig idővel véget vetett a kapcsolatuknak.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.