szerelem kibeszélő időtöltés magazin párkapcsolat alkalmazkodás hobbi Ferencz Gabriella
Nemcsak arra vágyunk, hogy érdekesek, különlegesek legyünk a másik szemében, hanem arra is, hogy észrevegye: tökéletesen összeillünk!

Ennek érdekében nemcsak csodálkozva hallgatjuk a történeteit - miközben hatalmasakat bólogatunk -, hanem képesek vagyunk magunknak álhobbikat hazudni. Egyetérteni olyanban, amiben vadidegenekkel nem tennénk, de egy kezdődő kapcsolat sikerének reményében valahogy az igazmondás nem mindig működik.

"Holnap koncertre megyünk, valami klasszikus lesz. Nagyon szereti, bérlete is van" - újságolta csillogó szemekkel az egyik ismerősöm.

Pontosan tudtam, hogy gyűlöl mindent, ami 2010. előtti, akár zenéről, vagy stílusról van szó, most mégis úgy tesz, mintha a legnagyobb álma valósulna meg azzal, hogy elmehet egy Bach koncertre. Nem kérdeztem meg, hogy miért teszi, hiszen egyértelmű volt: bevállal valamit, amit nem szeret, azért, akit szeret.

Arra gondoltam, az első koncert után majd őszinte lesz a sráccal, és megmondja: ha ő nem is kedveli a komolyzenét, az még nem jelenti azt, hogy nem illenek össze. Hol van az leírva, hogy csak azok a párkapcsolatok lesznek tartósak, amelyekben a két fél közötti egyezés hobbikban, kedvenc ételekben, zenében 99-100 százalékos?

Forrás: Shutterstock

Szerintem mindenki tartsa meg magából és a kapcsolat előtti életéből azt, ami fontos számára - és találjanak közös elfoglaltságokat! Ha az ismerősöm őszinteségét nem is lehetett értékelni, a kitartását annál inkább, hiszen egy éven keresztül zokszó nélkül járt a koncertekre. Méghozzá úgy, hogy a pasi semmit sem vett észre abból, hogy számára az a bizonyos másfél óra kínszenvedés. Megtette, feleség lett belőle, aztán az eskü kimondása után hirtelen nem akart már időt szakítani a közös hobbira, és különböző kifogásokra hivatkozva inkább otthon maradt.

De az ismerőseim közül nem ő volt az egyetlen, aki álhobbit hazudott magának annak érdekében, hogy a párjával eljusson a kötődés fázisába, és csak azután leplezte le magát. Láttam már ál focirajongót, aki képes volt az áhított férfival a kedvenc csapatának országába elutazni, hogy a saját stadionjukban, befestett arccal szurkolhasson nekik. És ismertem olyat is, aki autóversenyző párja mellett rally-kon vett részt, miközben majdnem frászt kapott a kocsiban. Arról nem is beszélve, aki a horgász pasija mellett órákat töltött néma csendben a tóparton, pedig vibráló egyéniség volt!

A szerelem nevében tették és teszik mindezt, de nem a legalapvetőbb dologra kellene fókuszálni? Az őszinteségre? Hiszen csak abba a személybe lehet igazán és tartósan beleszeretni, aki őszinte, és olyannak mutatja magát, amilyen.

Nem pedig szerepet játszik, taktikázik - mert egyszer úgyis előbukkan a valódi személyisége! A boltban sem szeretjük, ha mást ígér a termék csomagolása, mint amit valójában tartalmaz. Hidd el, hogy pont úgy vagy jó a párodnak, ahogy vagy! Ha viszont nem, ne füllentésekkel és álhobbikkal akard magadba bolondítani a szerencsétlent, mert nem hiszem, hogy ez hosszú távon működhet...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.