halál emlékezés emlék kibeszélő búcsú magazin anya édesanya fájdalom
Leteszem ezt az elnyűtt, kopott, fáradt testet. Nem cipelem magammal tovább. Nem bírom már el a súlyát, túl nehéz. Bocsáss meg nekem, egy kicsit pihennem kell. De ne sírj, kincsem, nem hagylak itt! Itt maradok veled.

Én leszek a válladra hulló elsárgult falevél. Én leszek a csizmád talpa alatt csirkorgó hó. Én leszek a vesztesek csüggedtsége és a nyertesek fáradtsága. Én itt leszek veled, a világ minden szegletén.

Ne sírj, kérlek, ígérem, vigyázok rád.

Én kopogok be hozzád, ha konok őszi eső veri a bádogereszt. Én borzolom össze a hajad, ha hűvös szelek játszanak a fürtjeid között. Én kacsintok rád az ablak fényén át megcsillanó porszemben. És én simogatom arcodat, ha a fagyos ágak közül megérint egy gyenge napsugár. Soha nem hagylak el.

Ott vagyok az erdő illatában. A vastag, földszagú avarban. A korhadó fákban és a berkenye zamatában. Ott vagyok veled, ha magányosan indulsz utadra egy tompa, városi reggelen. Ott vagyok veled, ha sírni támad kedved és megtiltod magadnak a könnyeket.

Ott vagyok veled, ha tombolva üvöltenél, de nem lehet. És megvigasztallak az utcalámpák fényében kergetőző hópelyhek táncával. Egy, a ruhádon megpihenő pillangóval. Tücskök ciripelésével, kabócák zürrögésével. Hideg patakok monoton csörgedezésével. Réti virágok tarkaságával. És átkarollak, mindkét kezemmel.

Forrás: Shutterstock

Amikor kövér méhek döngenek a körtefa alatt. Amikor enyhet adó szellő szárítja fel verejtékedet. És éjjel, amikor a csillagokat fürkészve magányosnak érzed magadat. Magamhoz ölellek, amikor zsenge füvekre heveredsz. És együtt nevetek veled. Mert így szeretlek látni, csilingelő nevetésed magammal viszem.

Mint amikor még kisgyermek voltál: megállt az idő, és mi kergetőztünk a nagy asztal körül - miközben édes dinnyelé csordogált lefelé az állunkról. Hidd el, most is pont így nevetek veled. Mint ahogy akkor, együtt. És meghallgatlak.

Én vagyok a mélységes csend a pusztában. Én vagyok a hallgatás a kóbor macskák nesztelen lépteiben. Én vagyok az üresség a barlangok hangtalan mélyén, és én vagyok az erdők odaadó figyelme. És válaszolok neked.

Mert én beszélek hozzád a fák lombjainak susogásában, ha fújja őket a nyári szél. Én szólok hozzád, ha vihar előtt dörög az ég. Én üzenek neked, ha a féktelen hullámok neki-nekicsapódnak a máladozó szikláknak. És én ropogok, pattogok, énekelek altatót nyári éjeken a tábortüzek lángjaiban.

És szeretlek. Mindig is szerettelek. Ne sírj, drága gyermekem, nem veszítesz el, itt vagyok veled.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.