szerelem romantika valóság párkapcsolat elképzelés Berill Shero ponyva giccs
Egész életemet meghatározta az a mondat, hogy "Olvasni jó, a könyvek által több leszel." Már csak az a kérdés, hogy ez tényleg így van-e. Megboldogult tinikoromban a Romana, Júlia, Tiffany, Szívhang és társai slágernek számítottak.

Igen, aki most ezt olvasva felhördült, jogosan tette. Ezt a típusú ponyvát a nagymama korúak és a szerelemre kiéhezett fiatalok fogyasztották. Az egyik rokonunknak az összes ilyen magazin járt, én pedig boldogan faltam őket, számolatlanul, mikor ő végzett velük. A középiskola első évében nem volt olyan tanóra, ahol egy-egy példányt ne koboztak volna el tőlem.

Olyannyira magával ragadtak a szerelmi történetek, hogy elhatároztam, én is írok egy ilyet. Mert ilyet bárki tud. Csak ki kell cserélni a szőke pasast barna férfira, a hegyes tájat tengerpartira, egy kis lamour, és már kész is.

Ekkor tévedtem először. Ez volt az a műfaj, amiben sosem sikerült, még novella szinten sem maradandót alkotni. Egyszerűen nem fekszik nekem. És ez volt a kisebbik gond A nagyobbik a világképem formálódása volt a füzetkék hatására. Sajnos senki nem magyarázta el, hogy a való élet nem ilyen. Csonka családban nőttem fel, és kapcsolati minták híján vakon hittem, hogy az életben is így történnek a dolgok. Hiába sérti vérig a nő a férfit, ha erős köztük a kémia meg a szerelem, akkor az minden akadályt legyőz.

Azt is simán benyeltem, hogy amikor egy vita után öri hari lesz, és a férfi elmegy a világ végére, majd évekig nem beszélnek, és mindketten piszokul szenvednek, az jól van így. Majd ha ismét előkerül a Nagy Ő, onnan folytatják, ahol abbahagyták, és természetesen nincs más hátra, mint a boldog végkifejlet.

Forrás: Shutterstock

A barátnőim szintén szerették volna hinni, hogy ez így működik. Aki nem értett egyet az általunk elképzeltekkel, azokkal egy idő után nem barátkoztunk. Hiszen a tizenöt-tizenhat éves, romantikára éhes léleknek, amikor amúgy is a végletes érzelmek dominálnak a hormonok hatására, csak a saját elképzelése jó. És mi, vagy leginkább én, hinni akartam ebben.

Aztán jöttek a pofonok. Nem voltam szép, de sértődős annál inkább, így - szemüveges békaként - a csalódások elől ezekbe a művekbe menekültem. Otthon viszonylag ritkán kerültek szóba az érzelmeim, voltak fontosabb dolgok. Hamar megtanultam, hogy ha el akarok tűnni - az akkor sivárnak látszó - életemből, legjobb, ha olvasok. Válogatás nélkül faltam a krimiket, szerelmes regényeket, klasszikusokat, mindent, ami a kezembe került. Mégis, a ponyvákban olvasott sorok lettek a mantráim. Amikor azt hittem, hogy nekem is lehet kapcsolatom, és a végén mégsem lett belőle semmi, ezekbe temettem a bánatomat.

Együtt sírtam és örültem a főszereplőkkel. Amikor elérhetetlen férfi ideálokat kergettem, elővettem egy-egy ilyen füzetet, és a hatásukra hónapokig, évekig vártam arra, hogy a kiválasztott férfi majd felfedezi az értékeimet. Rájön, hogy én vagyok a kezdet és a vég, sírva bocsánatot kér, és boldogan élünk, míg meg nem halunk.

A túlzottan romantikus elképzeléseim miatt rendre kudarcba fulladtak a kapcsolataim, és én nem értettem, miért. Sajnos akkoriban nem volt kivel megvitatnom ezt a velem egykorú társaimon kívül. Így teltek az évek, és így szálltak el a reményeim. Majd újabb évek kemény munkájába telt, hogy felismerjem: a füzetecskék okozták a kudarcaimat. Vagy legalábbis nagymértékben hozzájárultak a csalódásaimhoz.

Most is azt mondom, olvasni jó, de nem mindegy mit és mikor. Te tudod, hogyan hatnak rád az olvasmányaid?

Nincs B-tervem. Szeretlek. Nem tehetek mást, mint hogy várok rád...http://www.she.hu/herself/20190502-nincs-b-tervem-szeretlek-nem-tehetek-mast-mint-hogy-varok-rad-csaszar-zsanett.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.