társkeresés társkereső árucikk párkapcsolat Herczeg Zsuzsa
Sokan évek óta fent vannak a társkereső oldalakon, így aztán olyan, mint egy kis hobbiközösség. Az elálló fülű Jóska, és a BMW-s László is ugyanazzal a profilképpel nyomul már évek óta. Ha néha bővül is a választék, sokan régi motorosként róják a köröket.

A sok ismeretlen, de mégis ismerős fószer között mintha egy állandó állásinterjú lenne az életed. El kell adnod magad. Ajánlgatod szerény személyed, és századjára is elismétled, miért te lennél a legjobb választás - vagy csak azt, hogy szeretsz úszni és kirándulni... Egy idő után úgy érezheted magad, mint egy értékesítő, aki belefáradt a terméke reklámozásába. Már csak az esélytelenek nyugalmával árulod a portékádat, számítva arra, hogy ezen a héten sem jársz sikerrel.

Ráadásul csupa sablonos szöveggel árasztanak el. Sokan már arra is képtelenek, hogy személyre szabott sorokat írjanak a másiknak. Csupán egy előre elkészített irományt küldözgetnek szét a szélrózsa minden irányába, hátha valakinél célba talál majd. Mindez nagyon kiábrándító.

Csak azért vagy fent az oldalon, hátha mégis itt kopogtat majd a Nagy Ő. Mert az esélyt, még ha az olyan kevéske is, mint egy csepp víz a tengerben, meg kell adni.

Igaz, volt olyan ismerősöm, aki azt írta a bemutatkozásában, hogy nem vár semmit ettől az oldaltól, de azért beregisztrál, hátha. A rendszer viszont visszadobta a mondatait, mondván, rossz színben tünteti fel a társkeresőt. Nem elég csatlakoznod, hinned is kell benne - sugallták az oldal üzemeltetői. Valahol igazuk van, hiszen ha már eleve hitetlenül állsz hozzá, és mások felé is ezt közvetíted, azzal csökkented az esélyeidet.

Forrás: Shutterstock

Mégis azt látom, hogy néhány embernek ez már csak hobbi, egy unaloműző időtöltés. Az első semmitmondó levél után feladják, még akkor is, ha netán pozitív választ kapnak. Bár ők tették meg az első lépést, máris kifogásokat gyártanak. "Találkozzunk, de tudnod kell, hogy nem ígérek semmit. Nem kötelez semmire sem bennünket ez az alkalom. Tudod, mit? Ne is hívjuk randinak, csupán fussunk össze, mint társkeresős ismerősök!"

Ilyenkor, ha vicces akarsz lenni, kicsit rájuk ijeszthetsz. Mondjuk, javasolhatod, hogy egy ékszerboltnál találkozzatok, ahol a múltkor olyan szépen csiszolt karikagyűrűket láttál...

Érthetetlen a félelmük, hiszen nem te jelölted be őket és írtál nekik ismerkedési szándékkal, hanem ők vették fel veled a kapcsolatot. Most mégis úgy viselkednek, mintha az esküvőre készülnél. Az is sértő, hogy ennyire biztosak abban: ők minden igényednek megfelelnek. Hiszen te is leszögezhetnéd, hogy egy találkozó még nem kötelez semmire, számodra azonban evidens, hogy minden közös megegyezésen alapul.

Szóval, ha netán az érintett csoportba tartozol, gondolkodj el rajta, miért is állsz ilyen furcsán a társkereséshez! Valójában nem vágysz ismerkedésre? Esetleg még szereted az exedet? Vagy félsz az elköteleződéstől? Bárhogy is van, ne unaloműzőnek használd a társkeresőt! Ezzel ugyanis azok idejét rabolod, akik tényleg komolyan szeretnének párt találni, ez pedig nem fair. Gondold át, mit szeretnél, és csak akkor írj bárkinek, ha komolyan adni akarsz neki egy esélyt!

Az online társkeresők zsákutcái (lúzerei)http://www.she.hu/herself/20170622-online-tarskereso-hazug-ferfiak-parkereses-zsakutca.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.