szerelem válás család gyermek párkapcsolat boldogtalanság utálat Bali Edina Zsanna boldogság
Amikor elváltam, azt hiszem, lemondtam a szerelemről. Két gyerekkel ugyan mire lenne időm, ésegyáltalán, vajon ki vonzódhatna hozzám? A barátnőim mondták, hogy épp elég gyerekes elvált pasivan, talán még előny is lesz, hogy anya vagyok, de én valahogy nem bíztam ebben.

Aztán két évre rá, egyszer csak jött a szerelem. Teljesen sorsszerűnek látszott a találkozásunk. Neki is
két gyereke van, és a válás óta is nagyon sok időt tölt velük. Muzsika volt a fülemnek, milyen
szeretettel beszélt róluk, milyen tökéletesnek tartotta őket. Ja, és ha ez még nem lenne elég, egy fiú és egy lány, szinte egykorúak az én fiammal és lányommal. Úgy tűnt, a mi tündérmesénk lesz a
legvalóságosabb álom a világon.

Annyira csodás volt minden, hogy eldöntöttük, belecsapunk a közepébe, rögtön egy közös nyaralással
kezdjük a nagy "hatos" új életét. Hiszen mi lenne alkalmasabb az összeszoktatásra, ismerkedésre,
mint vízparton, ellazulva, harminc gombóc fagyi társaságában új vizekre evezni? Mi aztán igazán értünk az élethez - gondoltuk. Izgalommal vártuk, hogy megismerjük egymás gyerekeit, ahogy a
közös nyaralást is. Azt hittük, maga lesz a csoda.

Olyan gyorsan történt minden, hogy szinte csak az indulás előtti napra tudtuk összehozni az"ismerkedési estet". Na, de mit számít, hogy nincs idő semmire, a gyerekek szeretnek minket, így miért ne fogadnák el egymást is? Nyilván ők is nagyon boldogok, hogy egy felhőtlen, csupa öröm hételé nézünk. Szegénykékre ugyanúgy ráfér a regenerálódás, mint ránk. Szinte meghatódtunkmagunktól.

A bemutatkozás kicsit visszafogottabb volt, mint gondoltuk - mondjuk, ha nem akarom szépíteni,
akkor azt mondanám, botrányosan semmilyenre sikerült. Mi erőlködtünk, próbáltunk jópofizni,
miközben ők négyen csak néztek ki a fejükből, és nemhogy egymáshoz, hozzánk sem szóltak egy szót
sem. Na, majd ha együtt lesznek egy egész héten, minden más lesz!

Ebben tényleg nem tévedtünk. Már a repülőtéren elkezdődött az ámokfutásuk. Mintha keresték
volna az ellenségeskedésre okot adó ürügyeket. Nyilván az sem segített, hogy az enyémeknek az
apja, a másik két gyereknek az anyja is kijött a repülőtérre, hogy úgy egyben megnézzenek minket és elköszönjenek a gyerekeiktől. Mi magunk is ekkor ismerkedtünk meg az exekkel, ami nekem példáuln olyan szorongást jelentett, amitől folyton a wc-t jártam, míg a gépre vártunk.

Forrás: Shutterstock

A repülőn hármasával ültünk, nem is túl közel egymáshoz, így ott viszonylag nyugalomban volt
mindenki. Ám a szállodában, amikor kiderült, hogy olyan különálló apartmant foglaltunk le, ahol
ugyan három hálószoba van, de mégiscsak egy fedél alatt leszünk mindannyian, máris elkezdődött a nyílt harc. Hogy melyik szoba kié legyen, hogy én legyek az én gyerekeim szobájában, a szerelmem az ő gyerekei szobájában. Vita volt azon, hogyan szabályozzuk be a fürdőszoba használat idejét, hogyan osszuk be, ki mikor nézheti a közös szobában a tévét.

Azon is felháborodtak, hogy közös reggelire akartuk kötelezni őket, mert senki nem akart felkelni a másik miatt... és még sorolhatnám. "Jól indul" - gondoltuk nagyon elkeseredve, de azt hittük, a szeretetünk elég lesz ahhoz, hogy feloldjuk az ellenállást. Nem volt elég. Az első reggel senki nem volt hajlandó reggelizni a másikkal, csak a "saját" családjával. Reggeli után versenyt űztek abból, hogy lefoglalják a napozóágyakat, és így véletlenül se kerülhessenek egymás mellé. Kérdésre kérdéssel válaszoltak, a kérésekre pedig elutasítással.

Pokoli hét volt. Csak néztük őket: vajon kik ezek a kis szörnyetegek, és honnan veszik a bántószavakat, amikkel szándékosan próbálnak fájdalmat okozni? Egy dologban értettünk csak egyet:ugyanolyan "elvetemült" mind a négy. Végiglavíroztuk, majdhogynem szenvedtük az egész hetet, a végén már számoltuk a perceket, hogy mikor indulhatunk haza.

A repülőn jó messzire ültek egymástól a hármasok, a repülőtéren pedig mindenki a saját ott várakozó szülője nyakába ugrott, és szinte el sem köszöntünk. A nyaralás végén egyértelműnek tűnt, hogy ebből sosem lesz hatos csapat, és valószínűleg a találkáink is megmaradnak lopott óráknak, mintha épp megcsalnánk valakit.

Aztán mégsem adtuk fel. Tanultunk a hibánkból: rájöttünk, hogy előbb a gyerekek "megszelídítésén"
kellett volna dolgoznunk, és csak utána meglépni a közös nyaralást. Együtt maradtunk, és lépésről
lépésre haladtunk. Azóta eltelt három év. Jövő héten indulunk a második közös nyaralásra, immáron
úgy tűnik, mind a négy gyerek beleegyezésével. Meglátjuk, mi lesz. Mindenestre a gyógynövényes
nyugtatókat már beszereztem...

Rita történetét lejegyezte Bali Edina Zsanna.

Szerelmes lettem egy elvált apukába.http://www.she.hu/herself/20180531-szerelmes-lettem-egy-elvalt-apukaba-csaszar-zsanett.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.