szerelem párkapcsolat Dely Diana szenvedély düh ragaszkodás
Kettőnk szerelmét a legvadabb száguldáshoz tudnám hasonlítani egy hullámvasúton. Ha te pánikolsz, én magam vagyok a nyugalom. Ha én sikítanék a félelemtől, te intesz békességre, megszorítva a kezemet.

Most mégis, mintha a szívem útközben kiesett volna a testemből, ami a nagy rohanásban fel sem tűnt, te pedig utánam sietve két lábbal megtapostad volna azt... Mit tettünk egymással? Mi ez, ha nem az érzelmeim meggyilkolása? Hogyan éljek tovább nélküled? Többnek érzem ezt kettőnk között, mint egyszerű szerelem (jó, persze, a szerelem sosem az...).

Ahogy lépek, te két kézzel utánam nyúlsz hátulról, és erővel magad mellett tartasz. Köszönöm neked ezt a maréknyi boldogságot, amit szép lassan mindig hagyunk kifolyni a kezeink közül! A sors pedig, amikor fogytán az erőnk, a semmiből újjáteremt mindent, hogy esélyt kapjunk, és most másképp tegyük, amit eddig elhibáztunk.

Remeg minden végtagom, miközben ezeket a sorokat gépelem - túl az ezredik vehemens vitán, ami még csak töredéke annak, ami ránk vár. Nem, nem igaz, hogy a nyugodt és tiszta érzések a legélhetőbbek. Nekem ez kellett, hát tessék, megkaptam. Ám álmomban nem gondoltam, hogy lesz olyan, aki tényleg állja mellettem a sarat, főleg, hogy te ezektől a "mocskos játékoktól" az elejétől kezdve elzárkóztál. Bocsáss meg nekem!

Eszem ágában nem volt belerángatni téged, de nekünk valamiért nem megy, hogy rögtön megértsük egymást. Mintha csak magamat látnám a reakcióidban: mindig mindennek a lehető legrosszabb verzióját próbálod rám kivetíteni, olyasmit, aminek túlnyomórészt köze nincs ahhoz, amit valójában közölni szerettem volna.

Látom, hogy téged megtör a félreértés, én pedig attól omlok össze kártyavárként, hogy kézzel-lábbal meg akarom veled értetni magam. Lásd, talán a szavakhoz sem értek annyira, mint hittem. Minél világosabban igyekszem fogalmazni, annál homályosabb képet kapsz rólam, pedig esküszöm neked, amit te gondolsz, annak épp az ellenkezője a célom. Istenem, mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha nem állna közénk ez a pár kilométeres szakadék! Szeretnék tíz körmömmel a vállaidba kapaszkodni, erővel magam mellett tartani téged és mélyen a szemedbe nézve elmondani, ami valójában bennem van - hátha így megértenéd.

Forrás: Shutterstock

Mert ha így sem érted, akkor én elvesztem, akkor nincs jövőm, nincs életcélom. Hülyén hangzik, ugye? Hatalmas emberi gyarlóság egyetlen személyre feltenni mindent, de én már megtettem ezt veled. Így abban a pillanatban, mikor felmerül a lehetőség, hogy mi ketten külön utakon folytatjuk, mindig egy kicsit belehalok. Te pedig nem érted - vagy csak nem akarod érteni?

Nem vagyok egy tipikus mai nő, és a lelkem sem felel meg a mostani elvárásoknak: zilált vagyok, nyúzott, sokszor totál kimerült, idegesítő, dühös és hihetetlenül nehezen kezelhető. Mégis azt akarom, hogy tudj velem bánni. Pontosítok: hogy te legyél az, aki ért a nyelvemen, mert mindenki más másodlagos ebben a történetben.

Most csak ámulok, és mosolyogva nézem, ahogy peregnek miattad az ujjaim a klaviatúrán. Ne félts engem ettől, ez öröm! Valódi boldogság, hogy létezik az a hús-vér férfi, aki ki tud váltani belőlem ilyesmit. Ne menekülj el, állj mellettem akkor is, ha nem érted minden szavam! Bízz meg bennem, és hidd el, a legjobbat akarom neked, nekem, mindkettőnknek

Szeretnék egy kis nyugalmat végre. Az egy dolog, hogy ébren is csak azt látom magam előtt, ahogy mosolyogva állok melletted egy csipkefátyolban. Ám ha pihenni vágyom, és lehunyom a szemeim, akkor sem hagynak nyugton ezek a képek, és esküszöm, úgy érzem, nem bírom tovább...

Pedig nem tehetek mást, mert nélküled semmit nem akarok. Nem tudom, miféle erő tolta kettőnk útjait egymás felé, és miért kaptunk ekkora keresztet a Jóistentől, hangozzon ez akármilyen naivan, bután, idiótán... Mégis biztos vagyok benne, ennek célja van, és nem csak annyi, hogy tanuljunk belőle. Azt mondtad, soha nem engeded el a kezem. Nem érdekel, milyen kemény idők várnak még ránk, remélem, te is tudod: én sem engedlek el téged semmiképpen.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.