szerelem Molnár Csanád odaadás párkapcsolat kapcsolat önértékelés titok
Amíg nem vagy békében önmagaddal, és nem érzed a legnagyobb biztonságban magad, amíg nem az tűnik a legjobb helynek, ahol élsz - addig szükségből kezdesz párkapcsolatot.Mert menekülsz a helyről, ahol eddig voltál, vagy rettegsz a magánytól...

Így azonban egyenes út vezet ahhoz, hogy kényszerkapcsolatban találd magad. Ha nincs elég magas szinten az önértékelésed, akkor képtelen vagy rá, hogy egyedül is teljes értékű életet élj. Nem érzed jól magad a saját bőrödben: a partneredtől várod el, hogy megadja az érzelmi biztonságot, rá hárítod a feladatot, hogy boldoggá tegyen.

Kezdetben lehet, hogy örömmel teljesíti ezt, hiszen a legtöbb ember szereti segíteni az elesetteket. Ám hosszabb távon nehéz úgy párkapcsolatban élni, hogy csak adunk, támogatunk, és semmi viszonzást nem kapunk cserébe. Egy szerelemnek a kölcsönös adok-kapok elvén kellene működnie, mert ha csak egyoldalú az egész, akkor a segítő fél előbb-utóbb belefárad, belefásul. Csak teher, púp leszel a hátán - rájön, hogy pusztán azért vagy vele, mert rászorulsz.

Ezért egy kapcsolatba mindig egész emberként kell belépned. Nem várhatod, hogy a partnered a másik feled legyen, aki kiegészít és pótolja mindazt, ami hiányzik belőled. Ne kérj támogatást, ne tőle várd, hogy felemeljen, csak mert a "nyakában ülve" már jó a kilátás és szebbnek tűnik a jövő! Nem az ő feladata, hogy egésszé tegyen - ő "csak" a párod, a társad akar lenni.

Persze, ha már hosszabb ideje, esetleg évek óta nem volt kapcsolatod, joggal érezheted úgy, hogy repül az időd, miközben nem tudsz felmutatni senkit az életedben, akivel érdemes volt együtt lenni... Ám amíg pusztán egy kapcsolatra vágysz, nem pedig egy konkrét emberre - akiről tudod, érzed, hogy a Nagy Ő lehet belőle -, nem szabad viszonyt kezdened.

Forrás: Shutterstock

Ha nem akarod, hogy kísértsen a múlt, akkor először fel kell dolgoznod, különben nem fogod se megélni, se szeretni a jelent - hiszen elhomályosítják, láthatattlanná teszik a fájdalmas emlékképek. Hiába engeded közel magadhoz valaki testét, ha nem kerülhet kellő közelségbe a lelkedhez. Elcsábíthatod, magadhoz édesgetheted, ágyba bújhatsz vele: áltathatod magad, hogy ha a szex működik, akkor más is jó lesz a későbbiekben.

Ám a legegetrengetőbb szexuális élmény is kevés ahhoz, hogy összetartsa a kapcsolatot, ha nincs mögötte lelki összesimulás. Szimpla erotikában lesz csak részed, ami persze nagyon jó és szükséges, de ennél sokkal több kell!

Nem elég, ha a testek összefonódnak és kölcsönösen kielégítik egymás vágyait, a lelkeknek is rá kell találniuk egymásra ahhoz, hogy a szerelem megszülethessen. Össze kell csiszolódni, formálódni, de csak olyan mértékben, hogy azért mindenkinek maradjon valami magából, ami csak az övé.

A hetedik, a titkos szoba kulcsát ne add oda senkinek, az csak a tiéd, oda senki nem teheti be a lábát! Különben csak a szolgálója leszel, a teljes értékű társa helyett. Ha ezt a középutat megtalálod, megfejtetted a titkot, és egyenértékű partnerként kíséritek egymás útját a szerelmeddel...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.