szerelem Szegő Lindi elválás emlék búcsú kín csók
Emlékszem, amikor felbukkantál a rózsaszín virágú bokor mögül, és elém jöttél a kapuhoz. A csókod ízére, az örömödre és a mosolyra a szemed sarkában. Arra, ahogy a moziba rohantunk - a sebességre, amitől az autó ülése szinte magába szívott.

A kukorica és a nachos ízére, a tőled lopott falatokra, a film villódzó fényére, amit csak a zárt szemhéjamon keresztül érzékeltem, mert ott is csókoltál. A pólód illatára, ahogy fejemet a válladra hajtottam, áthajolva a szék karfáján. Minden szavadra, amivel a moziból kifelé menet a filmet kommentáltad.

A barátod mosolygós, tágra nyílt szemére, a köztetek érezhető egyetértésre. A whiskys üveg nyakának koccanására a poharad szélén. A félszegségem oldódására, mikor láttam, milyen jó emberek vagytok. A teraszon átfutó szél hűvösségére, a kabátodra, amibe beburkolóztam és az illatra, ahogy beleszagoltam: a te illatodra. Az utcán, a lámpa alatt elszívott éjszakai cigarettára. Az autód kényelmére - arra, hogy engedtél vezetni, és végignevettük az utat.

A trafik villódzó neonfényére, az ölelésedre és az édes, whisky illatú csókodra, az üzlet előtti ácsolatlan faasztalnál. Aztán otthon... a hajnali órán kábán megevett vacsora meghittségére. A víz zubogására a fürdőszobából. Arra, amikor felemelted a takarót, hogy meztelenül melléd bújjak, és a tested minden porcikájához hozzásimultam. A szerelmeskedés minden ízére, illatára és élvezetére. A sóhajodra, az összeolvadás utáni együtt alvásra.

Az ágyneműd "szerelem illatára" ébredéskor. A hajam kócosságára és az álomízű csókodra. A kávésbögréd forróságára - pedig tudtam, hogy nem szereted ihatatlanul forrón, mégis vártam, hogy játékosan dohogj érte... A kenyér és a sült ízére, a terasz reggeli fényére. Az érkező barátok közvetlenségére, a nevetéssel ízesebbé tett reggeli zamatára. A várakozás feszültségére az út előtt.

Forrás: Shutterstock

A féltő, óvó tanácsaidra vezetés közben, a műszerfalon pihentetett lábadra. Cinkos összesúgásainkra a benzinkúton, az összetartás érzésére. A folyamatos, édes évődés boldogságára. Az elnéző somolygásodra, amikor rosszfelé kanyarodtam. Az útközben ránk telepedő csend kíntalanságára. Az Alföld végtelenségére, a lovastanya otthonosságára, az ott élők közvetlenségére. A szabadon legelő lovak látványától rám törő életigenlésre. Az istálló szalma- és lóillatára.

A sétára a legelőn, amikor rám dőlve részeget játszottál, nevettünk, és én megígértem, hogy így viszlek majd haza, ha néha elhajolsz. A lovad szőrének tapintására, a répa ropogására a fogai alatt. Az elmúló félelemre. A büszkeségemre, amikor láttam a karámban a szakavatott mozdulataidat, és miközben figyeltelek, égig ért a szerelmem. Az érzésre, hogy nem vagy az enyém, de most mellettem vagy, és egyetlenként kezelsz.

A kezed hívására és a lelkem ujjongására, mikor felülhettem a lovadra. A lovad nyakának ívére, arra a nem látványos, csak érezhető, hangtalan, finom szeretetre, ami köztetek van. A biztonságot adó nyugalmadra. A kenyérre a kezedben, a napsütötte profilodra, ahogy rád pillantottam a szemem sarkából. Az ujjaid közé csípett falatra, amit a számhoz emeltél - és a játékos vitára, hogy eszem, vagy nem eszem a zakuszkát.

Aztán a derekamra font kezedre és a csendre, amikor a kocsimhoz mentünk. Az elválás kínjára, a búcsúcsókodra. Az előttem álló sok száz kilométer távolságra, amely gonoszul elválaszt minket. A vágyódásra, hogy mikor lehetünk megint együtt. A házatok előtti fa virágára az ablaktörlőm alatt. A szorító érzésre a torkomban és a könnyeimtől elhomályosuló útra. Emlékszem...

Suttogj nekem - és várd meg, hogy melléd szelídüljek...http://www.she.hu/herself/20190507-suttogj-nekem-es-vard-meg-hogy-melled-szeliduljek-szego-lindi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.