párkapcsolat Hingyi Boglárka párkeresés nárcisztikus gyógyulás ismerkedés
"Most jobb, ha elmész!" - mondta a férfi ellentmondást nem tűrő hangon. A lány nem értette, mit tett, amivel megint kiváltotta a férfi dühét, de megszokta már, hogy ilyenkor jobb, ha kérdés nélkül becsukja maga mögött az ajtót. Így is tett.

A férfi eközben érezte, hogy ki fog törni megint. Nagyon szerette a lányt, és féltette magától. Súlyos dühkitörései mély sebeket tudtak volna ejteni rajta. Tudta, hiszen már számtalanszor volt ilyen. Másokkal - de vele még nem. Most viszont végleg meg akarta ezt oldani. "Zsófi megérdemli! Ő más! Őt szeretem" - mondta magának.

Tisztában volt azzal, hogy mi zajlik benne. Féktelen dühe az anyjához kapcsolódott, aki az ő születésével tartotta sakkban az apját. Dühös volt az apjára is. "Mennyire töketlen és gyenge" - sziszegte ilyenkor magában. Rettegéssel teli gyermekkora volt. Az anyja gyűlölte őt, mert fiúnak született, az apja meg nem volt elég erős, hogy megvédje...

A bátyja mindent megkapott, szeretetet, figyelmet, de legfőképpen azt, hogy a nemének megfelelően nevelték a kezdetektől fogva. Neki viszont a lányszerep jutott - az anyja ezt osztotta ki rá. Négy éves koráig ódzkodott a fiús játékoktól, kerülte a kisautót, sosem ült gokartba, nem fogócskázott a fikúkkal, inkább babázott. Nem értette, hogy miért bántják a többiek. Aztán középiskolában minden megváltozott. Ráébredt a saját nemére. Ráébredt mindenre - és ekkor a dühe kiszabadult.

A lelkét egy mély, fekete örvényhez hasonló neheztelés járta át, amely aztán egész eddigi életében üldözte. Akkor még nem tudta, hogy ez az anyja iránti elfojtott dühének, az apja (és a férfiak) iránti megvetésének, valamint saját önsajnálatának az egyvelege. Azzal, hogy másokon vezette le elfojtott indulatait, minden egyes alkalommal enyhített ugyan a szorongásain, de igazából sosem szűntek meg. A dühkitörései ezért újra és újra bekövetkeztek - bántalmazottból bántalmazó lett...

Forrás: Shutterstock

Felnőttként csak lelkileg sérült lányokat engedett érzelmileg közel magához. Hiszen gyerekkorában annyit szidalmazták, bántották, hogy megtanult jól hallgatni, és ezzel igencsak nagy sikere lett a lányok körében.

Ösztönösen értett ahhoz, hogyan szedje ki a nőkből legbelsőbb titkaikat, majd hogyan használja fel azokat ellenük - persze, nem tudatosan. Élvezte ezt... Egészen addig, amíg Zsófit meg nem ismerte. Ekkor a lelke mélyén azt érezte, hogy valami megváltozott: már nem akar másokat bántani. Elérkezett az önelfogadás állapotába, és képessé vált a megbocsátásra is.

Sokunkban vannak tudat alatt elfojtott érzelmek, neheztelések, amit egyfajta szorongásként érzékelünk. Ilyenkor célszerű feltenni magunknak a kérdést: mi okozza ezt? A választ képek, érzések formájában engedi fel a tudatalattink, csak észre kell venni. Az azonban mindenképp fontos, hogy elhatározzuk: a problémáinkat mások hibáztatása nélkül akarjuk megoldani. Ez szerencsére végül Róbertnek is sikerült. Szakemberhez fordult, aki segített neki felülkerekedni a gyerekkori traumákon.

Róbert történetét Hingyi Boglárka jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.